Ε.Βοιτσιδου, Ι.Χατζηαντωνιου & Α.Χουρμουζελης υποψηφιοι για την προεδρια του Συλλογου

Στις κάλπες οι δικηγόροι της Ροδόπης στις 26 Νοεμβρίου - Οι τρεις υποψήφιοι μιλούν για τα προβλήματα και τους στόχους που προτάσσουν

Στις κάλπες θα κατέλθουν στις 26 Νοεμβρίου τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, προκειμένου να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους που θα απαρτίσουν το νέο ΔΣ του συλλόγου.
 
Με πράξη του ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, χθες ανακήρυξε τους υποψηφίους τόσο για τη θέση του προέδρου όσο και των συμβούλων.
 
Την ψήφο των 298 δικηγόρων που είναι εγγεγραμμένοι στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και έχουν δικαίωμα ψήφου στην εν λόγω διαδικασία διεκδικούν για τη θέση του προέδρου η κ. Ειρήνη Βοϊτσίδου, η κ.  Ιωάννα Χατζηαντωνίου και ο κ. Αργύριος Χουρμουζέλης. Επίσης θέση συμβούλου διεκδικούν 24 άτομα και συγκεκριμένα οι εξής: Αναστάσιος Αθανασιάδης, Άννα Αποστολίδου, Μαρίνος Βαβατσικλής, Εμμανουήλ Βογιατζής, Μαρία Γκαμπράνη, Κωνσταντίνος Δαλματζής, Δημήτριος Δουρόπουλος, Τζιχάν Ιμάμογλου, Πολύκαρπος Καρασαββίδης, Βασιλική Καρδίμη, Ελένη Λαφτσή, Ελένη Λιβεριάδου, Γεώργιος Μήλιογλου, Σοφία Μιχαλιτσούδη, Ελευθερία Μιχελή, Χαλήλ Μουσταφά, Άγγελος Νεστορίδης,  Γεώργιος Ντάσιος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Φατήχ Σουλεϊμάν, Αναστασία Στεφίδου, Πέτρος Τεπερίδης, Νικόλαος Τσακίρης, Ελισσάβετ Τσιτσιγιάννη.
 
Με την ανακήρυξη και επισήμως των υποψηφιοτήτων τους οι τρεις «διεκδικητές» της προεδρίας του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης μίλησαν στον «ΠτΘ» για τους λόγους που τους ώθησαν στην κατάθεση της υποψηφιότητάς τους αλλά και τα ζητήματα που θα επικεντρωθούν σε περίπτωση που τύχουν της προτίμησης των συναδέλφων τους. 

Ιωάννα Χατζηαντωνίου «Θα δώσουμε μάχη σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την αρνητική πορεία που έχει πάρει το επάγγελμα» 

«Μετά από τρεις συνεχόμενες θητείες που είχα στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κατ' αρχήν ως Γενική Γραμματέας και μετά ως αντιπρόεδρος, και βέβαια μετά από προτροπή πολλών συναδέλφων και ώριμη σκέψη, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση της προέδρου, έτσι ώστε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα αναδειχθούν ως σύμβουλοι, αλλά και με όλα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, να λύσουμε τα σοβαρά  προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθημερινή άσκηση του επαγγέλματός μας» υπογράμμισε η κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, ερωτηθείσα για τους λόγους που την έκαναν να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της προέδρου. «Έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω» έσπευσε να διευκρινίσει η ίδια για να τονίσει πως «μαζί με όλους τους συναδέλφους και κυρίως τους νέους που είναι αυτοί που πλήττονται περισσότεροι από την άσκηση της δικηγορίας θα δώσουμε μάχη σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την αρνητική πορεία που έχει πάρει το επάγγελμα, έτσι ώστε ο κάθε δικηγόρος να λαμβάνει την επαγγελματική ασφάλεια και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει».
 
«Στόχος μας να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους και κυρίως του νέους και μάλιστα σε άμεσο χρόνο μέσα από ομάδες που θα δημιουργηθούν» κατέληξε η κ. Χατζηαντωνίου. 

Αργύριος Χουρμουζέλης «Όχι μόνο να μην χάσουμε άλλα, αλλά να κερδίσουμε και αυτά που χάσαμε» 

Στην πολύχρονη διαδρομή του -από το 1981- στις δικαστικές αίθουσες αλλά και στην ενεργό συμμετοχή του στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου επί περίπου 15 χρόνια ανέτρεξε ο κ. Αργύριος Χουρμουζέλης τονίζοντας πως  «έχοντας 36 χρόνια ενεργής δικηγορίας, τώρα είμαι στη δύση της καριέρας μου και θεώρησα ότι με την εμπειρία και τη γνώση που έχω στα θέματα των συναδέλφων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, μπορώ να συμβάλλω κατά τον καλύτερο τρόπο στην αντιμετώπισή τους».  Ο ίδιος μάλιστα θύμισε πως κατά την περίοδο που ήταν στη διοίκηση του Συλλόγου υλοποιήθηκε η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου και ο απεγκλωβισμός του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγείρονταν.
 
Ερωτηθείς για τους στόχους που θέτει σε περίπτωση εκλογής του στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, ο ίδιος εκτίμησε πως δύο είναι τα βασικά προβλήματα. «Το πρώτο είναι η καθημερινότητά μας» εξήγησε, «δηλαδή η αντιμετώπισή μας μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο, μέσα στο χώρο των υπηρεσιών εν γένει του νομού ως δικηγόροι και σε πράγματα που μας δυσκολεύουν στο να κάνουμε τη δουλειά μας πιο ήρεμα. Ερχόμαστε με άγχος και θέλουμε οι καλές συνθήκες οι οποίες θα υπάρχουν να μας αφήνουν να διεκπεραιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας και να μην φορτιζόμαστε με επί πλέον προβλήματα τα οποία δεν χρειάζονται».
 
«Το δεύτερο θέμα, το οποίο θεωρώ ότι απασχολεί όλα τα μέλη του συλλόγου μας» συνέχισε ο ίδιος «είναι ότι χάνουμε διάφορα αντικείμενα της δουλειάς μας και θα πρέπει για αυτό το πράγματα να παλέψουμε. Όχι μόνο να μην χάσουμε άλλα, αλλά να κερδίσουμε και αυτά που χάσαμε. Πανελλήνια έχουμε χάσει αντικείμενα, έχουμε χάσει τις παραστάσεις των συμβολαίων, έχουμε χάσει τα συναινετικά διαζύγια, τουλάχιστον τοπικά να μπορούμε τα αντικείμενα που έχουμε να τα διασφαλίσουμε και να μην μας φεύγουν.
 
Ο κ. Χουρμουζέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στο μέλλον των δικηγόρων, παρατηρώντας πως «είναι προφανές ότι είναι δυσοίωνο και είναι δυσοίωνο διότι και ο κόσμος πλέον έχει  να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αλλά και θα πρέπει, σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον, να απευθυνθούμε στον κόσμο και να του υποδείξουμε λύσεις για την καταπολέμηση των προβλημάτων του, όσο γίνεται προσιτές και οικονομικά και πρακτικά».
 
Ευχόμενος δε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες των εκλογών ο ίδιος κλείνοντας υπογράμμισε πως «σε αυτές τις εκλογές είναι πολλοί οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται και αυτό είναι θετικό δείγμα του ενδιαφέροντος των συναδέλφων για το μέλλον και την πορεία του συλλόγου». 

Ειρήνη Βοϊτσίδου «Οι υπηρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να διευρυνθούν, να μην υπάρχει κόστος για τον δικηγόρο» 

Να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της προέδρου αποφάσισε η κ. Ειρήνη Βοϊτσίδου μετά την επί 9 χρόνια συμμετοχή της στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου από τη θέση της συμβούλου. «Η υποψηφιότητά μου έχει κύριο στόχο τοπικά να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του μαχόμενου δικηγόρου» υπογράμμισε η  ίδια για να συμπληρώσει πως «θεωρώ ότι θα υπάρξει και η συμβολή και ως πρόεδρος και στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου στην ανακοπή της αρνητικής τροχιάς του επαγγέλματος του δικηγόρου, γενικότερα».
 
Όσον αφορά στο πώς θα γίνεται η διοίκηση στο Δικηγορικό Σύλλογο η ίδια εκτίμησε πως η διοίκηση δεν πρέπει να ζητά πολλά από τον δικηγόρο, αλλά θα πρέπει να προσφέρει πολλά. «Οι υπηρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να διευρυνθούν, να μην υπάρχει κόστος για τον δικηγόρο» διευκρίνισε η κ. Βοϊτσίδου για να προσθέσει πως «παράλληλα θα υπάρξει διεκδίκηση για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν και τους δικηγόρους πανελληνίως, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αυτά που όλοι ζούμε στην καθημερινότητά μας».
 
«Οι δικές μου προτάσεις εστιάζονται στον δικηγόρο και θεμελιώνονται σε τρεις αρχές. Εργατικότητα, Εμπειρία και Αποτελεσματικότητα. Κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση του δικηγόρου ως δημοσίου λειτουργού και ως λειτουργού της δικαιοσύνης.  Θεωρώ δηλαδή ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα πρέπει να βελτιωθεί και για τον πολίτη, αλλά και για τον ίδιο τον δικηγόρο» τόνισε κλείνοντας η κ. Βοϊτσίδου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.