Δυο Τουρκοι αξιωματικοι κρατουνται στην Αλεξανδρουπολη

Φέρονται πως ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην προσπάθεια πραξικοπήματος του Ιουλίου

Δύο Τούρκοι αξιωματικοί, καταζητούμενοι στη χώρα τους, κατηγορούμενοι από την κυβέρνηση για συμμετοχή τους σε σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΕ- ΜΠΕ οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να παραδέχτηκαν ότι ανήκαν στην αποκαλούμενη «ομάδα δολοφονίας» του Ερντογάν που μετέβη με τρία ελικόπτερα το βράδυ του πραξικοπήματος στη Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε ο Ερντογάν, με σκοπό να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν ιπτάμενο λοχαγό της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, που συμμετείχε στην ομάδα που μετέβη στην Μαραμαρίδα, ενώ ο άλλος αξιωματικός είναι, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού που υπηρετούσε ως διοικητής σε Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων και το βράδυ του πραξικοπήματος συντόνιζε τη δράση τους.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί φέρεται να κατέθεσαν πριν από τρεις ημέρες αίτηση ασύλου χωρίς να διευκρινίζουν πότε και από που μπήκαν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να εκκρεμεί το αίτημα τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.