Δυο πλωτες προβλητες σχεδιαζει στο λιμανι Φαναριου ο Δημος Κομοτηνης

Έχει υποβάλλει πρόταση προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο, για να προχωρήσει το έργο, ύψους 700.000 ευρώ

Στην δημιουργία δύο πλωτών προβλήτων, εντός του λιμένα του Φαναρίου, σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, που έχει αποστείλει αίτημα για προγραμματική σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν στον χώρο που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο, για αυτό και πρέπει να προηγηθεί η σύμβαση αυτή, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να υλοποιήσει το έργο στον χώρο.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, έχουν ήδη έτοιμη μελέτη για δύο καινούριες προβλήτες, ένα έργο της τάξης των 700.000 ευρώ, που περιλαμβάνει και άλλες παρεμβάσεις σε όλο το λιμάνι.

Η μία προβλήτα θα τοποθετηθεί κοντά στο καρνάγιο, ενώ η δεύτερη θα τοποθετηθεί στην πλευρά του οικισμού, κοντά στις ταβέρνες που βρίσκονται στο χώρο.

Παράλληλα θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής μεγάλου τμήματος του κρηπιδώματος, ενώ θα αναβαθμιστούν τα φωτιστικά και θα γίνουν και άλλες εργασίες για τη βελτίωση του λιμένα.

Αφού υπογραφεί η προγραμματική, θα γίνει αναζήτηση για χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία ο κ. Καρασταύρου αισιοδοξεί πως θα βρεθεί για ένα τόσο σημαντικό έργο.

Η ιδέα για την δημιουργία πλωτών προβλήτων εντός του λιμανιού δεν είναι καινούρια, όμως όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν έχουν ευοδωθεί. Να σημειωθεί δε πως παρόλο που το Λιμάνι θεωρείται αλιευτικό καταφύγιο, τα τελευταία χρόνια το άνοιγμα του τουρισμού έχει σαν αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες τουριστικά σκάφη να χρησιμοποιούν συχνά τον λιμένα. Για αυτό και το σχέδιο για τις πλωτές προβλήτες προωθείται ξανά, αν φυσικά υπογραφεί η επίμαχη προγραμματική από το Λιμενικό Ταμείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.