Δυο ναυαγοσωστες για την παραλια Αρωγης

Προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις θα προσλάβει για το καλοκαίρι ο Δήμος Κομοτηνής

Την πρόσληψη δύο Ναυαγοσωστών καθώς και την πρόσληψη τριών ατόμων στον τομέα της πυρασφαλείας με τρίμηνη σύμβαση αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν δύο ναυαγοσώστες με τρίμηνη σύμβαση για την κάλυψη της πολυσύχναστης ακτής του Δήμου στην Αρωγή, ενώ στον τομέα της πυρασφάλειας θα προσληφθεί ένα άτομο κατηγορίας ∆Ε ειδικότητας οδηγών αυτοκινήτων με  άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας και άνω, και με Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.) καθώς και Άδεια οδηγού γεωργικού ελκυστήρα τύπου Α΄(διαξονικού ), αλλά και δύο ατόμων κατηγορίας ΥΕ ειδικότητας εργατών πρασίνου στον τομέα της Πολιτικής προστασίας.
 
Η πρόσληψη ναυαγοσωστών πέραν της αδιαμφισβήτητης συμβολής τους στην προστασία των λουομένων είναι και υποχρεωτική βάση νόμου για την κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών από 1/6/2017 έως και 31/8/2017.
 
Στο Δήμο Κομοτηνής υπάρχει μία πολυσύχναστη παραλία, η παραλία Αρωγής και συγκεκριμένα η ακτή μήκους εξακοσίων μέτρων περίπου, για την οποία ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να προσλάβει ναυαγοσώστη για την κάλυψη της ακτής.
 
Το χρονικό διάστημα παροχής των υπηρεσιών των ναυαγοσωστών θα είναι από την 1-6-2017 έως 31-8-2017. Ο Ναυαγοσώστης θα παρέχει καθημερινή κάλυψη από τις 10:30π.μ. έως τις 17:30μ.μ. Θα εφαρμοσθεί πρόγραμμα υπηρεσιών το οποίο θα περιλαμβάνει κάλυψη από ένα ναυαγοσώστη τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 10:30π.μ. έως τις 17:30μ.μ. και κάλυψη από δύο Ναυαγοσώστες το Σάββατο και Κυριακή και ώρα 10:30π.μ. ως τις 17:30μ.μ. Το πρόγραμμα υπηρεσιών θα είναι αναρτημένο σε ειδικό χώρο δίπλα στο Ναυαγοσωστικό Πύργο.
 
Παράλληλα ο Δήμος, με δεδομένο ότι από 1η Μαΐου 2017 ξεκινά η αντιπυρική περίοδο έτους, καλείται να καθαρίζει με μηχανήματα χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης άχρηστων υλικών καθώς και οικόπεδα εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους όπου σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 ο Δήμος Κομοτηνής έχει την υποχρέωση να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και να χρεώσει το σχετικό κόστος εργασίας και προστίμου στους ιδιοκτήτες, για αυτό και θα προσληφθούν ο οδηγός και οι δύο εργάτες πρασίνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.