Δυο μεγαλα δημοπρατουμενα εργα υλοποιουνται στην παροχθια περιοχη του Αρδα ποταμου μετα απο το αμεριστο ενδιαφερον του Αποστολου Φωτιαδη

Μετά από πρωτοβουλία και αμέριστο ενδιαφέρον του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Φωτιάδη γίνεται πραγματικότητα η υλοποίηση μεγάλων έργων στην περιοχή του ποταμού Άρδα.

Ειδικότερα, υπεγράφησαν δύο σημαντικές συμβάσεις συνολικού ύψους περίπου 1.284.000.000 δρχ. πλέον Φ.Π.Α. που αφορούν δημοπρατούμενα έργα στην εν λόγω περιοχή.

Το πρώτο έργο είναι η μελέτη και η κατασκευή υποδομής οργανωμένης κατασκήνωσης (camping) στην παρόχθια περιοχή του Άρδα ποσού 793.500.000 δρχ. (2.328.686,72 ΕΥΡΩ) πλέον Φ.Π.Α.

Το δεύτερο έργο αφορά τη σύμβαση ανάθεσης προμήθειας και εγκατάσταση ξύλινων οικισμών οργανωμένης κατασκήνωσης (camping) στην παρόχθια περιοχή του Άρδα ποταμού, ποσού 490.000.000 δρχ. (1.438.004,40 ΕΥΡΩ) πλέον Φ.Π.Α.


Φορέας κατασκευής και προμήθειας των δύο έργων είναι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ενώ οι εργασίες για την αποπεράτωσή τους από τους αναδόχους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα ενάμιση περίπου χρόνου.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φωτιάδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι προχωρούν με γρήγορους πλέον ρυθμούς οι εργασίες των παραπάνω έργων τα οποία θα αναβαθμίσουν, όπως τονίζει, τουριστικά και οικονομικά την ευρύτερη αυτή ακριτική περιοχή του Νομού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.