Δυο μαγευτικες φωνες, μια μοναδικη βραδια

Ελένη Πέτα και Fide Köksal ταξίδεψαν το κοινό της Κομοτηνής σε μοναδικά μονοπάτια συνδυάζοντας τις φωνές και το ταλέντο τους

Μάγεψαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal, με μελωδίες και τραγούδια που ταξίδεψαν το κοινό από την Ελλάδα στα παράλια της Μικράς Ασίας και τη Μεσόγειο.
 

Μία μόλις ημέρα μετά την πολύ επιτυχημένη τους εμφάνιση στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι δύο καλλιτέχνιδες βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μέσα από τη μοναδική τους χημεία χάρισαν στο κοινό μια μοναδική βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους.
 
Η Ελένη Πέτα, που είχε επισκεφτεί την Κομοτηνή το 2014 με τον Παναγιώτη Μάργαρη, ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Fide Köksal πέρυσι το χειμώνα και έκτοτε «μοιράζονται» τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου.

«Αυτό που κάνουμε, θέλουμε να το βλέπει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ψυχαγωγεί, έχει ένα μυσταγωγικό χαρακτήρα» σημείωσε η κ. Πέτα, τονίζοντας πως οι εντυπώσεις που είχαν και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν πολύ καλές.

«Δεν κάνουμε μόνο αυτό που αρέσει σε εμάς, αλλά και τι πιστεύουμε ότι αρέσει στο κοινό που μας ακολουθεί, και έτσι κάνουμε συνδυασμό αυτών των πραμάτων και πιστεύουμε πως  έτσι έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα και κρατάμε μια ισορροπία» έκλεισε.
 
Από την πλευρά της η κ. Fide Köksal, η οποία εδώ και 10 χρόνια ζει στην Αθήνα,  τόνισε πως μεταξύ τους έχουν μια πολύ ωραία συνεργασία, και έχουν καταφέρει να δεθούν τόσο καλλιτεχνικά όσο και σαν άνθρωποι. «Έχουμε μια πολύ ωραία παράσταση, και κοινά τραγούδια, και παραδοσιακά, και δικά μας. Δεν καταλαβαίνω πως περνά η ώρα» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως η συνεργασία τους θα  κρατήσει πολλά χρόνια.
 

Την παράσταση οργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού -Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής, δράττοντας την ευκαιρία της παρουσίας της Ελένης Πέτα και της  Fide Köksal στη Θεσσαλονίκη, προσκαλώντας τις δύο καλλιτέχνιδες στην πόλη μας «ώστε να περάσουν οι κάτοικοι της Κομοτηνής μια όμορφη βραδιά», όπως τόνισε η πρόεδρος κ. Νατάσα Λιβεριάδου, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.