Δυο εργοστασια ανακυκλωσης σκουπιδιων στον Εβρο

Την κατασκευή δύο εργοστασίων ανακύκλωσης και χώρου υγιεινής ταφής απορριμάτων αλλά και τη σύσταση δύο φορέων διαχείρισης τους στον Έβρο, αποφάσισαν χθες στην Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν ο νομάρχης Έβρου Γιώργος Ντόλιος και οι 13 δήμοι του νομού.

Το ζήτημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων περιλαμβάνει έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ταμείο Συνοχής. Η πρώτη φάση της μελέτης έχει ήδη γίνει ενώ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου – ημερομηνία που έχει θέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ- θα πρέπει να κατατεθεί η δεύτερη φάση της μελέτης η οποία θα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων εφ’ όσον είναι έτοιμα προς ένταξη.

Στη σύσκεψη, συμφωνήσαμε για την πορεία της διαδικασίας. Το κόστος της μελέτης έχει αναλάβει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και θα συνεισφέρουν στην πληρωμή της όλοι οι δήμοι του νομού με εξαίρεση αυτόν της Σαμοθράκης που λειτουργεί ξεχωριστά» τόνισε ο κ. Ντόλιος αφού υπογράμισε πως το κύριο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν ο τόπος κατασκευής των δύο εργαστασίων ανακύκλωσης και των δύο ΧΥΤΑ όπως προβλεπόταν από την πρώτη φάση. Ο ένας θα είναι στην Αλεξανδρούπολη και ο άλλος στην Ορεστιάδα.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Ντόλιο θα εξετασθεί η στάση που θα έχει στο θέμα το ταμείο Συνοχής και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.