Δυο επερωτησεις Καραλιδη στο επερχομενο περιφερειακο συμβουλιο

Για ιό δυτικού Νείλου και πυροσβεστικό εξοπλισμό στην ΠΕ Ξάνθης

Δύο επερωτήσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φώτης Καραλίδης, προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ ενόψει του επερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου. Η πρώτη αφορά στην τύχη που είχαν τα πυροσβεστικά οχήματα και ο εξοπλισμός καμερών για την ανίχνευση πυρκαγιών που αγοράστηκαν στην ΠΕ Ξάνθης από το διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG και η δεύτερη τις αιμοληψίες δειγμάτων κατά μολυσματικών ασθενειών με αφορμή τον θάνατο που προήλθε από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 
 
Αναλυτικά οι δύο επερωτήσεις: 

1. «Πυροσβεστικά οχήματα και Εξοπλισμός καμερών ανίχνευσης πυρκαγιών που αγοράσθηκαν με το πρόγραμμα INTERREG κατά το έτος 2012 στην ΠΕ Ξάνθης» 
Με το πρόγραμμα INTERREG 2010-2014 αγοράστηκαν στην ΠΕ Ξάνθης πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμός καμερών ανίχνευσης πυρκαγιών. Τα οχήματα κάλυπταν ανάγκες περιπολιών στο περιαστικό δάσος της Πε Ξάνθης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης (γινόταν σχετική παραχώρηση των οχημάτων στην  Πυροσβεστική Υπηρεσία από την Οικονομική Επιτροπή, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις μέχρι και το έτος 2016).
Επερωτάσθε:
 
Σχετικά με την κατάσταση και λειτουργία αυτού του εξοπλισμού σήμερα:

  1. εάν τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα και λειτουργία και αν υπάρχει ο σχετικός εξοπλισμός πάνω σε αυτά όπως είχαν αγοραστεί.
  2. Εάν λειτουργούν οι κάμερες πυρανίχνευσης όπως είχαν τοποθετηθεί από το σχετικό πρόγραμμα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.
  3. Που βρίσκεται το θέμα πρότασης της προηγούμενης Διοίκησης της ΠΑΜΘ σχετικά με την επέκταση του συστήματος σε όλη την οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας –  Βουλγαρίας (κάμερες πυρανίχνευσης) και η εξαγορά αντίστοιχου εξοπλισμού (πυροσβεστικών οχημάτων). 

Επερωτάσθε:
 
Εάν αληθεύει ότι τα οχήματα έχουν παροπλισθεί από τον εξοπλισμό τους και έχουν γίνει οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αν το ένα όχημα εξ αυτών (χωρίς τον εξοπλισμό του) καλύπτει ανάγκες μετακίνησης του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, ή ποιες ανάγκες εξυπηρετεί στην ΠΕ Ροδόπης. 
 
2. «Έλεγχος Δειγμάτων αίματος για τον ιο του Δυτικού Νείλου και άλλων μολυσματικών ασθενειών»
 
Μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με θάνατο που προήλθε από τον ιό του Δυτικού Νείλου και επανερχόμενοι στην από 13/7/2018 Επερώτηση μας σχετικά με αιμοληψίες δειγμάτων κατά μολυσματικών ασθενειών (π.χ. ιός Δ. Νείλου, ελονοσίας κλπ), σας ζητούμε να μας απαντήσετε: 

  1. Ποιος είναι ο αριθμός των δειγμάτων που έχουν σταλεί για έλεγχο κατά Περιφερειακή Ενότητα κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, και Αύγουστο του 2018 και ποια τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων κατά ΠΕ
  2. Να μας παραθέσετε συγκριτικό πίνακα για τους ελέγχους του 2017 στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα κατά Περιφερειακή Ενότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.