Δυο χρυσα και ενα ασημενιο στο Πανελληνιο πρωταθλημα στην Αμμο για το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Για ακόμα μια φορά οι αθλητές έδειξαν τις ικανότητές τους και πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με δύο χρυσά και ένα ασημένιο στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι αθλητές του τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην άμμο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Κατερίνη, με το τμήμα να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου συνολικά στις Κορασίδες
 
Το χρυσό κέρδισαν ο Ιμπίς Νιαζή στα 90+ κιλά ανδρών και η Μαρία Νταμοτσίδου στα 60+ Κορασίδων.
 
Ασημένιο μετάλλιο έλαβε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 70+ κιλά παίδων, ενώ ο τέταρτος αθλητής που συμμετείχε, ο Χρήστος Σκόνδρας, κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία 60 κιλών Εφήβων.
 
Τα παιδιά που συμμετείχαν τα πήγαν αρκετά καλά, σύμφωνα με τον προπονητή τους κ. Θόδωρο Καρυπίδη, ενώ όσοι τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις θα συμμετάσχουν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα.
 

Μάλιστα μετά από πρόταση του κ. Καρυπίδη, σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχει και η Αθηνά Γιαγτζόγλου, η οποία είχε πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει φέτος μιας και βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
 
Το τμήμα πάλης έχει μια σειρά από διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει το επόμενο διάστημα, με πρώτο το Διεθνές Τουρνουά Πάλης στο Κίρτζαλι, που ξεκινά σήμερα, όπου θα συμμετάσχουν ο Ιμπίς Νιαζή, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης και ο Χρήστος Σκόνδρας.
 
Επίσης στις 3 Ιουνίου τέσσερα μικρά παιδιά (γεννηθέντα 2006-2008) του τμήματος θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά στη Λάρισα.
 
Εκεί θα βρεθούν η Αγάπη Αμπελίδου, που θα παλέψει στα 31 κιλά, Απόστολος Τρίτσκας τα 35 κιλά, ο Θόδωρος Τρίτσκας στα 28 κιλά και ο Νίκος Κασαπίδης στην κατηγορία 42 κιλών.
 
Παράλληλα συνεχίζονται και οι προπονήσεις για τη συμμετοχή των αθλητών στα Ευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα, αν και αυτές προσαρμόζονται στα προγράμματα των εξετάσεων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για την στήριξή τους στην διοργάνωση της Κατερίνης τον κ. Γιάννη Κνίκο και τον κ. Χρήστο Κωστάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.