Δυο ασημενια μεταλλια στο πανελληνιο πρωταθλημα Ανδρων για το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Έντονη η δυσαρέσκεια για τη διαιτησία στον τελικό των 125 κιλών, που θεωρούν ότι στέρησε το χρυσό μετάλλιο από τον Ιμπίς Νιαζή

Με δύο ασημένια μετάλλια, και πολλά παράπονα από τη διαιτησία στον τελικό των 125 κιλών, επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Το τμήμα συμμετείχε στους αγώνες με 4 άτομα, τον Χρήστο Σκόνδρα στα 57 κιλά, τον Γιάννη Βίνικ στα 65 κιλά, τον Αντώνη Νταβγκαπόλοφ στα 74 κιλά και τον Ιμπίς Νιαζή στα 125 κιλά.
 
Τα ασημένια πήραν ο Χρήστος Σκόνδρας και ο Ιμπίς Νιαζή, ο οποίος σύμφωνα με τον προπονητή του τμήματος κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, αδικήθηκε κατάφωρα από την διαιτησία, από την οποία στερήθηκε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα του έδινε και το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης.
 
Μάλιστα ο κ. Καρυπίδης σημείωσε πως το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, όμως αυτή τη φορά παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό, για αυτό και «θα στείλουμε τα βίντεο του αγώνα ακόμα και στην παγκόσμια Ομοσπονδία, γιατί έδωσαν τέσσερις πόντους στον αντίπαλο του Ιμπίς» για αυτό και θα επιμείνουν.
 
Σημείωσε δε πως και κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αντιδράσεις και από το κοινό ήταν έντονες, για αυτό και δεν θα σταματήσει να πιέζει ώστε να γίνει γνωστή αυτή η αδικία, μιας και ο αθλητής τώρα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Πανελλαδικό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 

Όσο για τους δύο άλλους αθλητές, ο Αντώνης Νταβγκαπόλοφ συμμετείχε για πρώτη χρονιά δοκιμαστικά, για να πάρει και εμπειρίες, και έκανε μία νίκη, ενώ ο Γιάννης Βίνικ πάλεψε καλά, και έχασε για τρείς πόντους από τον περυσινό πρωταθλητή Ελλάδας, κάτι αναμενόμενο μιας και αυτή τη στιγμή υπηρετεί τη θητεία του και δεν έχει καταφέρει να κάνει την προετοιμασία που έπρεπε.
 
Το πρωτάθλημα των ενηλίκων ανοίγει την παλαιστική χρονιά για το Σύλλογο, που το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί ξανά στην Αθήνα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, με τον Αργύρη Γκρηγκοριάν στην κατηγορία 65 κιλών, τον Χαράλαμπο Αυτοφορίδη στην κατηγορία των 80 κιλών και την Μαρία Νταμουτσίδου στην κατηγορία των 61 κιλών.
 
Σήμερα Παρασκευή δε, αναχωρούν τρία παιδιά, η Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία 36 κιλών, η Μαρία Νταμουτσίδου στην κατηγορία 61 κιλών και η Νικολέτα Μπάρμπα στην κατηγορία των 65 κιλών για την Φρανκφούρτη, όπου και θα συμμετέχουν σε διεθνές τουρνουά.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους στους αγώνες τον κ. Τάσο Γεωργιάδη, το τυροκομείο Δουκίδη, τον κ. Βασίλη Πηλικίδη, τον κ. Κνίκο και το ΚΤΕΛ Κομοτηνής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.