Δυο αναπηρικα αμαξιδια απο το Νομαρχη Ροδοπης

Ένα αίτημα που υπεβλήθη από τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κομοτηνής, Γεωργία Συμεωνίδου και από το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Πανδρεμένο προς το νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη υλοποιήθηκε χθες το πρωί με την παράδοση για χρήση του σχολείου δύο αναπηρικών αμαξιδιών.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί ο νομάρχης Ροδόπης παρέδωσε τα δύο αναπηρικά αμαξίδια που θα χρησιμοποιηθούν από το Σχολείο. Σε δηλώσεις του ευχαρίστησε δημόσια την διευθύντρια της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού ελέγχου, η οποία όπως είπε, «μόλις έθεσα το θέμα με ευαισθησία αμέσως έτρεξε την όλη διαδικασία της χρηματοδότησης». Όπως τόνισε ο κ. Νομάρχης στο σχολείο, -το οποίο σχολείο δημιουργικής απασχόλησης και κατάρτισης για πρώτη φορά λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, – γίνεται εξαιρετική δουλειά. «Εξ όσων είδα οι καθηγητές είναι περισσότεροι από τα παιδιά, υπάρχει μια οικογενειακή ζεστασιά. Και πάλι να συγχαρώ τον κ. Πανδρεμένο και τη φίλη μου Γεωργία Συμεωνίδου που δίνει την ζωή της αλλά και όλους τους δασκάλους και καθηγητές που συνδράμουν στην κοινωνική ένταξη και την απασχόληση και εξειδίκευση και κατάρτιση αυτών των παιδιών».

Χρέος η δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου κατά τον κ. Πανδρεμένο που απευθύνεται σε παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό, παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το σχολείο λειτουργεί για δεύτερη χρονιά και ο αριθμός των παιδιών έχει υπερδιπλασιαθεί. Ξεκίνησε με έξι μαθητές και σήμερα φοιτούν 15 παιδιά. Λειτουργούν δύο τάξεις, η πρώτη και η Δευτέρα. Με τη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τα παιδιά μεταφέρονται με ταξί από όλο το νομό Ροδόπης. «Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πλήρες, όπως το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, και το βοηθητικό προσωπικό. Αφού ευχαριστήσω όλους αυτούς για τη συμβολή τους στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος και περιβάλλοντος για τους μαθητές να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη διευθύντρια που ξεκίνησε και λειτουργεί αυτό το σχολείο, αλλά και το κ. νομάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για αυτό το σχολείο, όπως και το δήμαρχο Κομοτηνής. Ο χώρος αυτός έχει αλλάξει πλήρως και κάθε μέρα μπαίνει και ένα λιθαράκι για να είναι λειτουργικός και να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτών των παιδιών».

Η διευθύντρια του σχολείου Γεωργία Συμεωνίδου εξέφρασε τη χαρά της γιατί γίνεται πραγματικότητα αυτό που ήθελαν για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά. «Ήταν τόση άμεση η ανταπόκριση που είναι και συγκινητική. Οι άνθρωποι που κινούμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης γενικότερα έχουμε ανάγκη να μας παρέχονται τα εφόδια για να κάνουμε τη δουλειά μας. Φέτος θα έλεγα ότι είμαστε καλύτερα από πέρσι και φιλοδοξούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι έτσι ώστε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κομοτηνής να κατοχυρωθεί. Είναι απαραίτητος τύπος σχολείου στη δομή της εκπαίδευσης».

Η κ. Συμεωνίδου ευχαρίστησε και τον κ. Γιαννακίδη και τον κ. Πανδρεμένο για τη στήριξη που παρέχουν στο σχολείο. Ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των παιδιών κατά την κ. Συμεωνίδου σημαίνει δύο πράγματα. «Πρώτον ότι υπήρχαν ανάγκες αλλά και οι γονείς έμειναν ευχαριστημένοι και ήταν καλοί πρεσβευτές των δικών μας υπηρεσιών. Και δεύτερον ότι υπάρχει ο τρόπος να απασχολούνται τα παιδιά όποτε έρχονται. Πάντως το ζήτημα είναι ευχάριστο για εμάς ότι οι γονείς είναι ευχαριστημένοι και τα παιδιά όταν φεύγουν είναι ευχαριστημένα. Είμαστε σε καλό δρόμο», τόνισε.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.