Δυο ακομα seatrack θελει να αποκτησει ο Δημος Κομοτηνης

Στις παραλίες Αρωγής και Μέσης

Πρόταση για την κατασκευή δύο ακόμα μηχανισμών τύπου Seatrack, κάνοντας πιο προσβάσιμες τις παραλίες της, στα πρότυπα του μηχανισμού που ήδη έχει τοποθετηθεί στην παραλία εντός του οικισμού του Φαναρίου, θα καταθέσει ο Δήμος Κομοτηνής σε πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις δύο παραλίες Αρωγής και Mέσης, οι οποίες έχουν και γαλάζιες σημαίες, με τον εξοπλισμό να ολοκληρώνει την αλυσίδα πρόσβασης από το οδικό δίκτυο έως την παραλία.
 
Ο Δήμος θα προμηθευτεί μέσω της πρότασης, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 118.000 ευρώ, σύστημα καθώς και πλωτό/αμφίβιο όχημα το οποίο εξασφαλίζει εύκολη είσοδο και έξοδο στη θάλασσα  για κολύμβηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και βοηθητικό εξοπλισμό, όπως κινητές τουαλέτες/αποδυτήριο για ΑΜΕΑ, κάδο απορριμμάτων για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες.
 
Να σημειωθεί πάντως πως άλλες παρεμβάσεις που είναι εξίσου απαραίτητες, όπως για παράδειγμα η κατάλληλη σκίαση στους χώρους που εγκαθίστανται τα μηχανήματα αυτά, δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση.
 
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, στο γεγονός ότι υπάρχει όριο 60 χιλιάδων ευρώ για κάθε παρέμβαση και δεν μπορούσε να περιληφθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.