Δυο αιτηματα προς το Δημοτικο Συμβουλιο απο την ΠΟΛΗτικη Ανατροπη

Για συλλογική σύνταξη προτάσεων προς τη Διακομματική Επιτροπή της Θράκης και ενημέρωση για την πορεία των εσόδων του Δήμου

Δύο αιτήματα κατέθεσε προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» κ. Ελένης Λαφτσή.

Με το πρώτο αιτείται τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής προκειμένου το συλλογικό όργανο του δήμου να  καταρτήσει το περίγραμμα των προτάσεων που θα θέσει υπόψιν της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Θράκη. Επιπλέον η παράταξη προτείνει την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την περαιτέρω επεξεργασία των επίμαχων προτάσεων.

«Στο πλαίσιο της συγκρότησης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη και επειδή θεωρούμε ότι  το εγχείρημα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αφήσει το αναπτυξιακό του αποτύπωμα στην περιοχή, ζητούμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση των θέσεων, προβλημάτων και προτεραιοτήτων  που θα αιτηθούμε σχετικά με τον Δήμο, καθώς και τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα τα επεξεργαστεί περαιτέρω» αναφέρει συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη στο αίτημα της.

Με το δεύτερο αίτημα η κ. Λαφτσή ζητά ενημέρωση για την πορεία των εσόδων του Δήμου Κομοτηνής, διότι όπως σημειώνει  «υπάρχει, όπως είναι εύλογο λόγω πανδημίας, σοβαρή απώλεια εσόδων  του Δήμου Κομοτηνής, από τα λεγόμενα ανταποδοτικά του έσοδα, τραπεζοκαθίσματα, εισφορές δημοτών για διάφορα που ανεστάλησαν». Μάλιστα η ίδια επικαλείται στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που υπολογίζει τις απώλειες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού στα 143 εκ. ευρώ, ποσό που η ΚΕΔΕ θεωρεί κατώτερο του πραγματικού.

«Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2021,ζητάμε ενημέρωση για το ύψος της μείωσης των εσόδων του Δήμου που προκύπτουν από τα ανταποδοτικά» επισημαίνει η κ. Λαφτσή στο αίτημά της.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.