Δυο αφγανους λαθρομεταναστες και εναν παλαιστινιο επιχειρησαν να περασουν με το αζημιωτο δυο διακινητες

Συνελήφθησαν από Συνοριακούς Φύλακες του Ιάσμου σήμερα και ώρα 00.30 δύο διακινητές Ρωσικής υπηκοότητας: α) Kourdov Fedor ετών 21 και β) Ζαγκελίδης Αντώνιος ετών 29 όταν επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της Χώρας μας δύο Αφγανούς και ένα Παλαιστίνιο λαθρομετανάστη που εισήλθαν λαθραία στην χώρα μας από την Ε/Τ μεθόριο την 23-10-2001.

Οι διακινητές παρέλαβαν τους λαθρομετανάστες από την αγροτική των Φερών για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα έναντι 2000 δολαρίων Η.Π.Α. τον καθένα, αντιλαμβανόμενοι όμως το ένστολο διατεταγμένο ΣΤΕΚ Φαναρίου δεν υπάκουσαν στο σήμα Συνοριακού Φύλακα της υπηρεσίας μας, αναπτύσσοντας ταχύτητα και φτάνοντας καταδιωκόμενοι στην περιοχή του Πόρτο – Λάγους, όπου συνελήφθησαν.

Ο πρώτος διακινητής εισήλθε νόμιμα στην χώρα μας στις 03.08.2001 μέσω Αερολιμένος Θεσσαλονίκης ενώ ο δεύτερος κατέθεσε αίτηση για να του χορηγηθεί η Ελληνική ιθαγένεια στην Γενική Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ροδόπης ενώ κατασχέθηκαν, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την διακίνηση των λαθρομεταναστών, 50.000δρχ, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ενεργείται Προανάκριση από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.