Δυναμικο ξεκινημα για το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Ένας αθλητής προκρίθηκε στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών και άλλοι τέσσερις ελπίζουν να πάρουν την πρόκριση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικά ξεκίνησε το 2017 το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, με ένα αθλητή, τον Ιμπίς Νιαζή, να παίρνει την πρόκριση στους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών, και άλλους τέσσερις να ελπίζουν πως θα τον συναντήσουν στις Σέρρες στις αρχές Μαρτίου, παίρνοντας την πρόκριση αυτό το Σάββατο στη Β΄ Προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.
 
Ο Ιμπίς Νιαζή, συμμετείχε στην Α΄ Προκριματική φάση, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα, παίρνοντας την πρόκριση στην κατηγορία των 97 κιλών.
 
Στην Β΄ Προκριματική φάση, που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν ο Γρηγόρης Γρηγκοριάν, στα 70 κιλά, ο Χρήστος Γκρηγκοριάν στην κατηγορία των 74 κιλών, στην κατηγορία των 55 κιλών ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν και στην κατηγορία των 60 κιλών ο Γιάννης Βίνικ.
 

Όπως τόνισε ο προπονητής του συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ήταν αρκετά δύσκολο να στείλουν πολλούς αθλητές στην Αθήνα, για αυτό και μόνο ο Ιμπίς συμμετείχε σε αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη.
 
Βέβαια η διαφορά είναι μόνο στην απόσταση, μιας και σε πρωταθλήματα όπως αυτό ακόμα και οι προκριματικές φάσεις έχουν δυσκολία, μιας και συμμετέχουν παλαιστές από όλη τη χώρα και όλων των ηλικιών, φέρνοντάς πολλές φορές σημαντική εμπειρία στην παλαίστρα.
 
Τα παιδιά, σημείωσε, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως ο τελικός κριτής, όπως λέει πάντα ο ίδιος, είναι η παλαίστρα, όπου θα κερδίσει ο καλύτερος. Ο Ιμπίς άλλωστε είχε πολύ καλούς αντιπάλους, όπως ο Αθανάσιος Καπαθανασίδης, ο οποίος είχε βγει τρίτος στην Ευρώπη, και ο Τιμοφέι Ξενίδης, ο οποίος ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όμως κατόρθωσε να προκριθεί.
 
Το τμήμα πάλης αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει να ανεβάζει στροφές, μιας και μαζί με τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, ξεκινούν οι προκριματικοί αγώνες και τα πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, από Παμπαίδες και Πανκορασίδες, σε Παίδες-Κορασίδες μέχρι Εφήβους και Νεανίδες, μέσα από τα οποία ανοίγουν οι πόρτες για τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
 
Ο κ. Καρυπίδης τέλος ευχαρίστησε το Τυροκομείο Δουκίδη, που βοήθησε το τμήμα πάλης για την κάθοδο του Ιμπίς Νιαζή στους προκριματικούς της Αθήνας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.