Δυναμικο ξεκινημα για το Θρακικο Ωδειο Κομοτηνης (+ Video)

Με μια συναυλία σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου

Τις ικανότητές τους και την πρόοδο που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, επέδειξαν οι μαθητές του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια της συναυλίας που διοργανώθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα ορχηστρικά σύνολα κιθάρας-μπουζουκιών-μοντέρνου πιάνου-παιδικής χορωδίας-μικτής χορωδίας ενηλίκων σε σύμπραξη με το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου.
 
Μέσα από αυτή τη συνεργασία συγκεράστηκαν αλλά και δημιουργήθηκαν νέες κατευθύνσεις για το Ωδείο, μιας και κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής και του πολιτισμού, αλλά και η ευαισθητοποίηση του πολίτη απέναντι στα μουσικά δρώμενα μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε τοπικό, πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο, η διάδοση και η εξύψωση της μουσικής παιδείας και της ερασιτεχνικής μουσικής ενασχόλησης, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του εργαστηρίου και των φίλων της μουσικής στον κύκλο της δραστηριότητάς του.

Μάλιστα αυτή η συνεργασία ενέπνευσε τα στελέχη του Ωδείου, προς τη δημιουργία μιας ορχήστρας έντεχνης και λαϊκής μουσικής κατά τα πρότυπα αυτής που έχει δημιουργηθεί στην Κατερίνη από το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου.
 

Συνεχίζει την προσφορά το Θρακικό Ωδείο

«Το Θρακικό Ωδείο κλείνει φέτος 62 χρόνια, είναι από τους παλιότερους συλλόγους της πόλης και έχει προσφέρει και εξακολουθεί να προσφέρει πολλά στον τόπο» σημείωσε η κ. Ζαχαρένια Δημητριάδου, πρόεδρος του Θρακικού Ωδείου, που τόνισε πως ο σκοπός τους είναι μόνο πολιτιστικός, για αυτό και προσφέρονται αφιλοκερδώς και χωρίς να φείδονται κόπου και με προσωπική αυταπάρνηση θέλοντας να προσφέρουν κάτι καλό στον τόπο.
Εξήρε δε την προσπάθεια που έγινε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καλωσορίζοντας παράλληλα το μουσικό εργαστήριο Ολύμπου, ένα φημισμένο σύνολο με σπουδαίο δάσκαλο και μαέστρο τον Νίκο Πατρή.
 
Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Ωδείου κ. Άντζελα Δράκου τόνισε πως στα 62 χρόνια παρουσίας του στην Κομοτηνή το Ωδείο διαρκώς προσπαθεί για το καινοτόμο και την πρωτοπορία.

Φέτος συνεχίζει ακάθεκτο, δημιουργώντας καινούρια τμήματα, με κορωνίδα την καινούρια ορχήστρα έντεχνης και λαϊκής μουσικής, αποτελούμενη από ένα «κράμα» παιδιών που παίζουν κιθάρα, αρμόνιο βιολί, ακορντεόν, στη βάση του Μουσικού Εργαστηρίου του κ. Νίκου Πατρή στην Κατερίνη.

Κλείνοντας, τόνισε πως για την εκδήλωση του Σαββάτου ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας από τις αρχές Αυγούστου, τα μεγαλύτερα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στο τέλος της χρονιάς αλλά και στη ζωή των παιδιών.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλλιεργημένους ανθρώπους, τα παιδιά να συνεργάζονται αρμονικά» σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας η κ. Δράκου.

Να σημειωθεί πως παράλληλα στο χώρο λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής από το τμήμα ζωγραφικής, ενώ της συναυλίας προηγήθηκε επίδειξή των χορευτικών τμημάτων του ωδείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.