Δυναμικο ξεκινημα για τη νεα Στεγη των Σωματειων ΑμεΑ στην Κομοτηνη

Ήδη τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους έχουν εγγραφεί 6 άτομα, και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο

Πολλές είναι οι επισκέψεις, Ατόμων με Αναπηρία και όχι μόνο, στα γραφεία που δημιουργήθηκαν στην Β. Παύλου 10 και στεγάζουν τρία Σωματεία ΑμεΑ στην Κομοτηνή.
 
Στο χώρο, ο οποίος παραχωρήθηκε και διαμορφώθηκε από το Δήμο Κομοτηνής, στεγάζονται η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ) και το Σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, και στόχος της δημιουργίας τους είναι να βοηθήσουν στην πλήρη εκπροσώπηση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρονίων πασχόντων και των οικογενειών τους.
 
Προς το παρόν τα γραφεία λειτουργούν καθημερινά 11:00 με 14:00, και η ανταπόκριση, σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος έχει υπάρξει ανέλπιστα μεγάλη.
 
Ήδη μέσα σε αυτό το διάστημα εγγράφηκαν έξι νέα μέλη στο Σωματείο, αυξάνοντας τη δύναμή των 100 μελών που έχουν ήδη εγγραφεί, ενώ συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί σε όλους, λύνοντας απορίες ακόμα και βοηθώντας όπου μπορούν.
 
Στόχος τους είναι να κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής όλων των ΑμεΑ στην περιοχή μας, αλλά και να τους δείξουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να τη βελτιώσουν, μιας και η συνειδητοποίηση, πολλές φορές, ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν περάσει το ίδιο ή κάτι παρόμοιο με αυτούς και κατάφεραν να προσαρμοστούν, μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει άρδην η ψυχολογία τους.
 
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις σπανιότερες αναπηρίες, που είτε δεν είναι τόσο γνωστές είτε δεν γίνονται τόσο εύκολα αντιληπτές, και στα γραφεία ελπίζουν πως θα έχουν την δυνατότητα να βρουν τρόπους επίλυσης.
 

Συνεχίζονται οι συνεργασίες 

Πάντως το Σωματείο δεν σταματά τις δράσεις του και εκτός γραφείου, μιας και σύντομα, μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του Cosmopolis, αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμα δύο θέσεις ΑμεΑ προς την δυτική πλευρά του πάρκινγκ, που θα προστεθούν στις δύο υπάρχουσες στην ανατολική, ενώ έχουν έρθει σε επαφή, πέραν του Δήμου Κομοτηνής με τον οποίο έχουν μια πολύ καλή συνεργασία, και με άλλους φορείς ζητώντας τη συνεργασία τους.
 
Να σημειωθεί μάλιστα πως είναι ανοιχτοί για συνεργασία επ’ ευκαιρία του προγράμματος του υπουργείου Οικονομίας για την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.
 
Συνοδευτικά, θα τοποθετούνται μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι και ράμπες, χώροι σκίασης και προστασίας των λουόμενων, χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ κ.α.με ανώτατο όριο ανά υποδομή: τα 60.000 ευρώ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι παραθαλάσσιοι δήμοι (μέχρι 4 υποδομές ανά δήμο) και ΕΤΑΔ.
 
Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σωματείο στα τηλέφωνα  6972374996 – 2531082197.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.