Δυναμικο παρων για ακομα μια χρονια απο το Komorun

Με πολλούς δρομείς τόσο στα 21 όσο και στα 5 χλμ, το Komorun ήρθε για να μείνει

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου το δρομικό event Komorun, δείχνοντας ότι το δρομικό κίνημα έχει βάλει για τα καλά ρίζες στην Κομοτηνή.
 
Το KOMORUN συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ, και περιλαμβάνει δύο αγώνες, έναν Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21.000 μέτρων και ένα δρόμο Μαζικής Συμμετοχής 5.000 μέτρων, στους οποίους Κομοτηναίοι αλλά και άνθρωποι εκτός πόλης, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στην Κομοτηνή για το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στη ΣΕΦΑΑ, συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό.
 
 

Δυνατές συμμετοχές στον ημιμαραθώνιο 

Η εκκίνηση του 3ου Ημιμαραθώνιου KomoRun – Αστικά Κομοτηνής 2018, με 198 άτομα στη γραμμή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, με την εκκίνηση να δίνεται στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, και τους δρομείς να περνούν από όλες τις γειτονιές της Κομοτηνής, γνωρίζοντας την Κομοτηνή όπως λίγοι την έχουν δει.
 
Οι αθλητές τα πήγαν πάρα πολύ καλά, και μάλιστα φέτος είχαμε αναστροφή του περυσινού αποτελέσματος στις πρώτες δύο θέσεις, μιας και πρώτος τερμάτισε ο κ. Χαράλαμπος Βούλκος, ο οποίος πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερος, και μετά από αυτόν ο κ. Διαμαντής Γεωργαλάς, ο οποίος πέρυσι είχε τερματίσει πρώτος.
 

Ο κ. Βούλκος, που λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τόνισε πως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, και πως είχαν μια αρκετά δυνατή κόντρα με τον δεύτερο.
 
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργαλάς τόνισε πως οι συνθήκες ήταν καλές, όπως και πέρυσι, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
 
Τρίτος τερμάτισε για ακόμα μια χρονιά ο κ. Φάνης Μουρατίδης, που σημείωσε ότι είχε λίγο παραπάνω ζέστη και αέρα, όμως ήταν όπως πάντα εδώ για να τιμήσουν τον αγώνα και τους διοργανωτές.
 

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αστραπέλος, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής του Komorun, ο αγώνας είχε μεγάλο συναγωνισμό μεταξύ του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου σε όλες τις κατηγορίες.
 
Οι διοργανωτές ευελπιστούν πως του χρόνου θα τα πάνε ακόμα καλύτερα με περισσότερες συμμετοχές.

 

Αγώνας μαζικής συμμετοχής: Ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει

 
Το απόγευμα διεξήχθη και ο αγώνας μαζικής συμμετοχής με αθλητές όλων των ηλικιών να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι ο θεσμός ήρθε για να μείνει!
 

Πιο συγκεκριμένα, η εκκίνηση δόθηκε από την είσοδο της ΣΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ αθλητές με αμαξίδια, οικογένειες με μικρά παιδιά και καροτσάκια, παρέες νέων και φοιτητές διένυσαν 5.000 μέτρα, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Εκεί, Κομοτηναίοι και επισκέπτες περίμεναν με ανυπομονησία τον… ταχύτερο δρομέα, έχοντας τον καιρό «σύμμαχο», μιας και δεν υπήρχε πολλή ζέστη.
 

Πρώτος τερμάτισε ο ξένος δρομέας, κ. Αλεχάντρο Σαντούζ, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές, ενώ στον αγώνα μαζικής συμμετοχής συμμετείχαν και οι κ.κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Μιμίκος που χαρακτήρισαν τη διαδρομή εύκολη και ευχάριστη.
 
 

Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών από τον «Δύναμη Ψυχής» 

Στην πλατεία Ειρήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βρισκόταν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δύναμη Ψυχής, που πραγματοποιούσαν εγγραφές δωρητών μυελού των οστών, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς ευαισθητοποίησης του κοινού.
 
Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί, αθλητές και όχι μόνο, που προσήλθαν στο χώρο που είχαν στήσει τα μέλη του Συλλόγου και δίνοντας ένα δείγμα σάλιου μπήκαν στον κατάλογο που μπορεί να σώσει μια ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.