Δυναμικη επαναφορα απο τον Πολιτιστικο Συλλογο Ανατολικορωμυλιωτων

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε με επιτυχία τον 1ο ετήσιο χορό του, ενώ θεσμοθετεί αναβίωση χριστουγεννιάτικων εθίμων της Ανατολικής Ρωμυλίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε τον 1ο Ετήσιο Χορό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών, ο οποίος επανενεργοποιήθηκε φέτος,το βράδυ του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Chris & Eve.
 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου βρέθηκαν τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και μέλη από συλλόγους της Ροδόπης, αλλά και γειτονικών και όχι μόνο περιοχών, τους καλεσμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Καρακασίδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτός ο χορός θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας λαμπρής σελίδας για αυτούς.
 
Η πρώτη χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά, με το σύλλογο να συμμετέχει τόσο στις δραστηριότητες της πόλης, όπως τα Ελευθέρια, την εκδήλωση τοπικών προϊόντων «Συνέργεια» αλλά και στη διοργάνωση του ανταμώματος των Ανατολικορωμυλιωτών το καλοκαίρι, ενώ συνεχίζουν τον σχεδιασμό των δράσεων τους.
 

Ένας από τους στόχος του συλλόγου είναι να καθιερώσει τις παραμονές των Χριστουγέννων αναβιώσεις εθίμων της Ανατολικής Ρωμυλίας, ώστε αυτά να μην χαθούν στο χρόνο, και κάνουν την αρχή φέτος, την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, όταν και θα διοργανώσουν ένα παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία και την αναβίωση του εθίμου «Τα εννιά φαγιά».
 

«Θέλουμε κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων να κάνουμε και κάτι διαφορετικό, γιατί έχει πολλά έθιμα η Ανατολική Ρωμυλία για την περίοδο των Χριστουγέννων» και θέλουν να δημιουργήσουν αυτό τον θεσμό, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο στο κοινό της Κομοτηνής ένα τέτοιο έθιμο.
 
Να σημειωθεί ότι στο γλέντι συμμετείχε η Εβρίτικη Ζυγιά, ο Γιώργος Δρικούδης στο ακορντεόν και Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος στο κλαρίνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.