Δυναμικα και… μουσικα για την προαγωγη της αλληλεγγυης

Μουσικά σχήματα κλασικής, παραδοσιακής και τζαζ μουσικής με τους καθηγητές και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής συμμετέχουν αύριο το βράδυ στις 9 στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε μια συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με αποδέκτη των συγκεντρωθέντων χρημάτων και το Παράρτημα Κομοτηνής της Αντικαρκινικής Εταιρίας. Η πρωτοβουλία ανήκει στη νεοσύστατη ομάδα «πολιτών για την στήριξη ευπαθών ομάδων Ν. Ροδόπης» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Περιμετρικά όμως στο χώρο της συναυλίας θα υπάρχουν ταμεία για την προαιρετική συνδρομή όσων ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στο έργο της Αντικαρκινικής.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των «πολιτών για τη στήριξη ευπαθών ομάδων νομού Ροδόπης» αποτελείται από την κ. Σοφία Παπαναστασίου, γιατρό και πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, την κ. Αγγελική Καρχαδάκη και την κ. Πόπη Καρακούση, μέλη του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής, τον κ. Δημήτρη Σιμιτόπουλο, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, τον κ. Σπύρο Κιοσσέ, Υποδιευθυντή Μουσικού Σχολείου, τον κ. Θανάση Γκαϊφύλλια, τραγουδοποιό, τον κ. Αφεντούλη Οικονομίδη, πρόεδρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, την κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, ηθοποιό, και την κ. Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου, πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ροδόπης. Στόχος τους είναι η οργάνωση οποιασδήποτε παρόμοιας πρωτοβουλίας για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας και η αυριανή συναυλία είναι μόνο η αρχή, όπως διαβεβαίωσαν.

Δημήτρης Σιμιτόπουλος «Είναι η στιγμή, που πρέπει πάλι να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας»

«Νομίζω ότι είναι η στιγμή, που πρέπει πάλι να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας», τόνισε ο κ. Σιμιτόπουλος, «να ξαναβρεθούμε στις γειτονιές, να ξαναβρεθούμε μες στην πόλη μας, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, γιατί οι καιροί που έρχονται, μου φαίνεται ότι θα είναι πιο δύσκολοι από αυτούς που περνάμε». «Δεν είμαστε ούτε εταιρία, ούτε σωματείο, ούτε διεκδικούμε κάτι από την πόλη», διευκρίνισε, «αλλά είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να προσφέρουμε». Συσταθήκαμε πολύ γρήγορα, μέσα σε τρεις μέρες, και δημιουργήσαμε μια ομάδα», προσέθεσε, «και καλούμε όποιον άλλο Κομοτηναίο νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει από οποιονδήποτε χώρο, να πλαισιώσει την προσπάθειά μας».

Σοφία Παπαναστασίου «Είναι καιρός όλοι να δείξουμε ό,τι πιο ευαίσθητο από τα πολύτιμα στοιχεία της ανθρώπινης ψυχής έχουμε»

Από την πλευρά της η κ. Παπαναστασίου συνεχάρη και ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που θα συμμετέχουν στην αυριανή συναυλία, και υπογράμμισε παράλληλα ότι «είναι καιρός πραγματικά όλοι να δείξουμε ό,τι πιο ευαίσθητο από τα πολύτιμα στοιχεία της ανθρώπινης ψυχής έχουμε, προκειμένου να βοηθηθεί ο κόσμος». Μιλώντας ειδικά για τους καρκινοπαθείς, επισήμανε ότι «είναι άνθρωποι, που πάντα αντιμετώπιζαν προβλήματα, αλλά στις μέρες μας είναι γνωστό ότι αυτά τα προβλήματα έχουν επεκταθεί». Στην αναφορά της τέλος στο Κοινωνικό Ιατρείο, που λειτουργεί από την Αντικαρκινική, τόνισε την ανάγκη να επιδείξουν συμπαράσταση και να το αγκαλιάσουν πραγματικά όλοι οι φορείς του νομού Ροδόπης. «Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αυτό από όλους», σημείωσε, «όμως υπάρχουν πάρα πολλοί φορείς, που το έχουν αγκαλιάσει πολύ ουσιαστικά».

Δώρα Κάσσα «Η πόλη μας είναι στα χέρια των πολιτών της»

Το λογότυπο της ομάδας «πολίτες για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων νομού Ροδόπης» ήταν αυτό στο οποίο επέλεξε να σταθεί η κ. Κάσσα, εξηγώντας ότι απεικονίζει «χέρια δυνατά και αποφασισμένα, χέρια που νοιώθουν την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη και κρατούν την πόλη μας». «Η πόλη μας είναι στα χέρια των πολιτών της», υπογράμμισε, «αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και τώρα, που οι καιροί είναι κρίσιμοι, πρέπει να είμαστε στις ευπαθείς ομάδες». «Η αρχή ας γίνει την Πέμπτη στις 9 το βραδύ στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.