Δυναμη του λαου το ισχυρο ΚΚΕ

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στην Κομοτηνή

Κάλεσμα στο λαό της Ροδόπης να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έκαναν τα στελέχη του κόμματος το Σάββατο 29 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, στην κεντρική ομιλία για τις εκλογές.
 
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος Βουλευτής Χατσή Αλή Αλή, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. 

Το πιο δυνατό χαρτί για το λαό το ΚΚΕ 

Ο κ. Χατσή Αλή Αλή στο χαιρετισμό του ανέφερε πως τα προβλήματα τόσο της πλειονότητας, όσο και της μειονότητας, προέρχονται από την ίδια αντιεργατική πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.
 
Για παράδειγμα οι καπνοπαραγωγοί την παραγωγή τους να πλήττεται από αρρώστια χωρίς όμως να αποζημιώνονται ουσιαστικά, ενώ και οι κτηνοτρόφοι βλέπουν το γάλα για το οποίο ταλαιπωρούνται καθημερινά να έχει γίνει φτηνότερο από το νερό.
 
Οι επαγγελματίες στενάζουν από τα χαράτσια, μιας και οι φοροαπαλλαγές είναι για τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα χωριά ερημώνουν από τη μετανάστευση των νέων.
 
Την επόμενη ημέρα των εκλογών όλα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι οικονομικοί λόγοι που τα δημιουργούν, αλλά και οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, καθώς και οι μνημονιακές δεσμεύσεις.
 
Για αυτό στις 7 Ιουλίου ψηφίζουν, στις 8 όμως είναι πιο σημαντικό να είναι πιο ισχυρός ο λαός, και το ΚΚΕ αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί για τον λαό, και η ψήφος σε αυτό επιστρέφει και ενισχύει την λαϊκή  αντίσταση και διεκδίκηση, για τα δικαιώματα εργατών και συνταξιούχων, για την κατάργηση των δυσβάσταχτων φόρων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
 
«Μη φοβηθείς να ρίξεις την ψήφο σου στο ΚΚΕ, μη φοβηθείς να διεκδικήσει το δίκιο σου, μην κάνει πίσω τρομαγμένος από τις απειλές και τις προειδοποιήσεις, επιλέγουμε τον αγώνα για τις ανάγκες και το δίκιο μας» σημείωσε. 

Μόνο όρθιο το ΚΚΕ 

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως στις 7 Ιουλίου μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι αυτή που θα μπορέσει να δώσει δύναμη στο λαό και να πιάσει τόπο, μιας και είναι το μόνο κόμμα που έχει μείνει όρθιο, χωρίς δεσμεύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους και την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δεν δέχτηκε ποτέ να συζητήσει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
 
Για αυτό και θεωρεί ότι χρειάζεται αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ, ώστε να μπορούν την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις να οργανώσουν την πάλη του λαού για τα εργατικά λαϊκά προβλήματα, και να είναι το «σκληρό καρύδι» απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση εκλεγεί.
 
Το δίλημμα, σημείωσε, δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποια ατζέντα, αλλά αν ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος θα έχει την επόμενη μέρα ασπίδα και εφεδρεία. Κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να συμβεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.