Δρομολογια εξπρες Κομοτηνη -Θεσσαλονικη

Οι μεγάλες αλλαγές στο ΚΤΕΛ Ροδόπης θα πραγματοποιηθούν από την πρώτη Σεπτεμβρίου, με την μετατροπή του σε ΑΕ, ενώ υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο της συνένωσης των ΚΤΕΛ των τριών νομών της Θράκης. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη, μετά από 40 μέρες όλα τα δρομολόγια από Κομοτηνή για Θεσσαλονίκη θα είναι εξπρές και οι επιβάτες από τα χωριά θα έρχονται δωρεάν στην Κομοτηνή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης, Πέτρος Δεληγκιόζης σε δηλώσεις του στον ΠτΘ μεταφέρει τις μικροαλλαγές στα θερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ροδόπης. Γίνεται ένα επιπλέον δρομολόγιο για Φανάρι στις 10.00 το βράδυ, το οποίο επιστρέφει στις 12.00. Ξεκίνησαν για πρώτη φορά δύο δρομολόγια για τη Γρατινή, στις 10.00 το πρωί και στις 6.00 το απόγευμα, για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να μεταβούν στις παραλίες, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση και μάλλον θα σταματήσει. Επιπλέον, τα δρομολόγια για τον Πλατανίτη ακολουθούν την παραθαλάσσια διαδρομή και διευκολύνουν σημαντικά τους λουόμενους.

ΚΤΕΛ Θράκης

Τα ΚΤΕΛ της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου προχωρούν σε συνεργασία προκειμένου για την κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και το κοινό όφελος. Ο κ. Δεληγκιόζης εξηγεί ότι συγκοινωνιολόγος στην Αθήνα ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης για τη διαπίστωση των πλεονεκτημάτων που θα φέρει η συνένωση: «Μας ενδιαφέρει και το όφελος των επιβατών, δεδομένου ότι αν γίνει η συνένωση τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα είναι κάθε μισή ώρα. Θα χρησιμοποιείται ο στόλος και των τριών πόλεων. Μέχρι τώρα τα δρομολόγια για τη Θεσσαλονίκη είναι 6 ημερησίως συν 2 διερχόμενα που πηγαίνουν στην Αθήνα».

Παρόλο που η Κομοτηνή φιλοξενεί 12.000 φοιτητές δεν έχει αυξημένη κίνηση σε σύγκριση με τους δύο άλλους νομούς της Θράκης.

Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Ακόμη κι αν δεν γίνει η συνένωση των τριών ΚΤΕΛ από το Σεπτέμβρη κι έπειτα όλα τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη θα είναι εξπρές και τα λεωφορεία θα φτάνουν σε 3,5 ώρες. «Λυπάμαι γι’ αυτό, θέλουμε να εξυπηρετούμε τις ενδιάμεσες στάσεις αλλά η καθυστέρηση είναι μεγάλη. Το δρομολόγιο των 5.30 θα συνεχίσει να διέρχεται από τα χωριά. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να έρχονται δωρεάν με το τοπικό λεωφορείο στην Κομοτηνή και να συνεχίζουν για Θεσσαλονίκη.

Η διαδρομή θα διακόπτεται για μια δεκάλεπτη στάση στο εστιατόριο Εγνατία, που είναι στη μέση της διαδρομής στον παραλιακό της Καβάλας». Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει προς το παρόν είναι το αν και πώς θα υπάρχουν λεωφορεία για Καβάλα.

Το ΚΤΕΛ Κομοτηνής δεν έχει στο πρόγραμμά του την επέκταση των δρομολογίων του σε πόλεις της Ηπείρου ή της Πελοποννήσου από τις οποίες προέρχονται αρκετοί φοιτητές και στις οποίες σπουδάζουν κι αρκετοί Κομοτηναίοι. «Έχουμε έρθει όμως σε επαφή με το ΚΤΕΛ Πατρών, ώστε όταν φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη να υπάρχει άμεση ανταπόκριση για την Πάτρα, με λεωφορείο που αναχωρεί με ένα τέταρτο διαφορά».

Το ΚΤΕΛ στον Άρδα

Από την Τρίτη 22 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 27 αναχωρεί καθημερινά λεωφορείο στις 5.30 το απόγευμα από την Κομοτηνή για τον Άρδα. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2.30 ώρες. Το λεωφορείο επιστρέφει με το πέρας της κάθε συναυλίας.

Από τα 51 λεωφορεία συν τρία τουριστικά μόνο τα 5 δεν έχουν κλιματισμό κι όπως μεταφέρει ο κ. Δεληγκιόζης δεν ταξιδεύουν σε μακρινές αποστάσεις. Υπάρχει κι ένα διώροφο για τα εκδρομικά προγράμματα στα οποία η ανταπόκριση φέτος ήταν ελάχιστη. «Ήταν από τα χειρότερα καλοκαίρια».

Εκσυγχρονισμός

Οι όποιες άλλες αλλαγές θα ολοκληρωθούν από την πρώτη Σεπτεμβρίου κι έπειτα, καθώς ολοκληρώνεται η μετατροπή του σε ΑΕ.

Το τμήμα διακίνησης δεμάτων και φακέλων του ΚΤΕΛ άρχισε ήδη να λειτουργεί, σύμφωνα και με προχθεσινή δημοσίευση. Στις τιμές που αναγράφονται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπολογίζουν 3 ευρώ επιπλέον αν επιθυμούν ο φάκελος ή το δέμα που αποστέλλουν να φτάσει σε συγκεκριμένη διεύθυνση κι όχι απλά να ταξιδέψει μέχρι το πρακτορείο, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, ένας φάκελος για Αθήνα κοστίζει 3,5 ευρώ συν 3 για μεταφορά στον παραλήπτη που επιθυμούμε, ενώ ένα δέμα στοιχίζει 6,5 συν 3 ευρώ.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.