Δρομολογειται η δημιουργια παιδικης χαρας για ΑμεΑ

Μετά από πρόταση της νέας Δημοτικού Συμβούλου του Σπάρτακου Αγγέλας Μποζατζή

Με το «καλημέρα» έκανε αισθητή την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η νέα Δημοτική Σύμβουλος του Σπάρτακου κ. Αγγέλα Μποζατζή, η οποία αντικατέστησε τον κ. Αμανατίδη στα έδρανα του συμβουλίου.
 
Η κ. Μποζατζή κατέθεσε προς το συμβούλιο πρόταση για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς για ΑμεΑ στην Κομοτηνή, η οποία δεν υπάρχει σήμερα.
 
Με τη δημιουργία της, σημείωσε, αφενός τα παιδιά θα βρουν χαρά, άθληση και παιχνίδι σε έναν τέτοιο χώρο, όταν σήμερα μετά το μεσημέρι κλείνονται στο σπίτι τους. αφετέρου οι γονείς τους θα πάρουν μια ανάσα και θα αποφορτιστούν για λίγο.
 
Επίσης θα ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα με ένα έργο για χάρη της μερίδας των συνανθρώπων μας που τους συνοδεύει μια αναπηρία και ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα για πρακτική εξάσκηση επί τόπου των φοιτητών (του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και του ΤΕΦΑΑ) που ασχολούνται με την ειδική αγωγή.
 
Μέσα στους τελευταίους μήνες, σημείωσε, εγκαινιάστηκαν τέτοιες παιδικές χαρές στην Αθήνα, στη Χαλκίδα, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και αλλού, ενώ η ίδια, σημειώνοντας την απουσία μιας παιδικής χαράς σε Ρέμβη και βορειοανατολικότερα, διερεύνησε κοινόχρηστους χώρους στο τελευταίο αυτό τμήμα που προσφέρει και την δυνατότητα για τον απαραίτητο χώρο στάθμευσης, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν θελήσει η διοίκηση του Δήμου θα βρει το κατάλληλο οικόπεδο και τα λίγα χρήματα που απαιτούνται. 

Θετική η δημοτική αρχή στην πρόταση 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως η πόλη μας έχει επιδείξει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον της για τους ΑμεΑ, κάνοντας πολλές κινήσεις για την διασφάλιση ίσων ευκαιριών και συνθηκών.
 
Η πρόταση αυτή, σημείωσε, έρχεται να συμπληρώσει αυτό το ενδιαφέρον, παρόλο που η μορφή της παιδικής χαράς αποτελεί θέμα προς συζήτηση.
 
Και αυτό γιατί υπάρχουν δύο προσεγγίσεις, ή να υπάρχουν διακριτοί χώροι που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε ΑμεΑ, ή χώροι με μεικτή χρήση, ώστε να μην υπάρχει κοινωνική απομόνωση όσων τις χρησιμοποιούν.
 
Για αυτό και τόνισε πως θα προχωρήσει η δημιουργία μιας τέτοιας παιδικής χαράς, παρόλο που θα πρέπει να δουν αν θα είναι η καλύτερη λύση κάτι διακριτό ή κάτι πιο ολιστικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.