Δρομεις… «απο κουνια» με επιδοσεις ενηλικων στο KomoRun

Η οικογένεια Νικολαΐδη έκλεψε τις εντυπώσεις σε ημιμαραθώνιο και αγώνα 5 χμ.

Πέτρος Νικολαΐδης, ετών 11, θέση στη γενική κατάταξη 34η! Λεωνίδας Ταρνανάς, ετών 10, θέση 37η! Πασχάλης Νικολαΐδης, ετών…7(!), θέση 44η! Και Άγγελος Γρηγορούδης, ετών 11, θέση 65η!


 
Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους δρομείς… «από κούνια», που συμμετείχαν σήμερα στον αγώνα δρόμου 5 χμ., στο πλαίσιο του KomoRun, καταφέρνοντας να διανύσουν την απόσταση από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σε χρόνους από 23 έως 26 και κάτι λεπτά της ώρας. Μπορεί, όπως ομολόγησαν, να κουράστηκαν στη μέση της απαιτητικής διαδρομής, ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, πήραν βαθιές ανάσες και συνέχισαν να τρέχουν, ενώ κατάφεραν εντέλει να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού πολύ συντομότερα από πολλούς ενήλικες δρομείς του ίδιου αγώνα!


 
Οι δύο πάντως από τους παραπάνω λιλιπούτειους δρομείς, οι Πέτρος και Πασχάλης Νικολαΐδης, κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή, τον τερματισμό και την κατάκτηση τιμητικών θέσεων στη γενική κατάταξη. Κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την παροιμία «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», ακολουθώντας πιστά τα χνάρια του μαραθωνοδρόμου πατέρα τους, και να γεννήσουν βάσιμες προσδοκίες ότι στο μέλλον μπορεί να καταρρίψουν το ρεκόρ Θράκης, που κατέχει εκείνος στο αγώνισμα.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον κ. Κώστα Νικολαΐδη, τον Κομοτηναίο διατροφολόγο στο επάγγελμα, με τις πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες δρόμου. Παρότι ο ίδιος συμμετείχε το πρωί της Κυριακής στον ημιμαραθώνιο των 21 χμ.- τερματίζοντας μάλιστα 7ος στον αγώνα και πρώτος μεταξύ των Κομοτηναίων που συμμετείχαν- το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξαναφόρεσε την αθλητική του φόρμα, για να τρέξει μαζί με τους δύο νεαρούς γιους του. Αυτή τη φορά απείχε αρκετά από τις θέσεις που οδηγούν στο βάθρο, δεδομένου ότι πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ταυτόχρονα με τον 7χρονο Πασχάλη κι ενώ στο σημείο τον περίμενε ήδη ο 11χρονος Πέτρος. Πράγμα όμως που, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, κάθε άλλο παρά τον στεναχώρησε…  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.