Δρασεις για την επετειο της 14ης Μαιου προγραμματιζει ο ΜΟΚ

Ο όμιλος πραγματοποίησε το Σάββατο τον ετήσιο χορό του

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την μακρόχρονη προσφορά του Ομίλου και το 2020 εξέφρασαν τα μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στον ετήσιο χορό του.
 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στέφανος Κούκλαρης, συμπληρώνουν φέτος 61 χρόνια ζωής, προσφοράς και παρουσίας στα πολιτιστικά και λαογραφικά δρώμενα της περιοχής μας.
 

Στην πολυετή πορεία του ο ΜΟΚ έχει πραγματοποιήσει δράσεις όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, επιστημονικές ημερίδες, ημερίδες γύρω από την ιστορία και την λαογραφία της Θράκης, εκδόσεις ιστορικών βιβλίων, διατήρηση του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής, καθώς και τη λειτουργία του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών χορών, με συμμετοχή σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Άλλωστε ο όμιλος, τόνισε, είναι ο ιδρυτής των εκδηλώσεων των ελευθερίων Θράκης, το 1962, τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τον Δήμο Κομοτηνής να έχει αναλάβει την πραγματοποίησή τους.
 

Μάλιστα ο κ. Κούκλαρης σημείωσε πως με την έλευση της επετείου των 100 ετών από την 14η Μαΐου 2020, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην Κομοτηνή, έχουν προγραμματίσει μια θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο του Πάσχα, ομιλίες ποικίλης ύλης, ενώ είναι ανοιχτοί και σε οποιαδήποτε συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια και άλλους συλλόγους της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.