Δρασεις για λαικες αγορες, επιχειρησεις και παρεμποριο για τον Οντερ Μουμιν

Στο εξάμηνο της θητείας του ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου, Βιομηχανίας, Διοικητικού και Οικονομικού

Για τις δράσεις στο εξάμηνο της θητείας του μίλησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου, Βιομηχανίας, Διοικητικού και Οικονομικού κ. Οντέρ Μουμίν, κατά τη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 31 Ιανουαρίου.
 
Ο κ. Μουμίν, ανέφερε πως εγκρίθηκαν η ίδρυση και η λειτουργία λαϊκών αγορών στους Αμαξάδες και του Αράτου, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση πως ο κόμβος της ΒΙΠΕ θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2017.
 
Επίσης επισπεύστηκαν οι διαδικασίες εκκαθάρισης των επιχειρήσεων που είχε συμμετοχή η περιφέρεια με αποστολή ενημερωτικού σημειώματος αλλά και εξωδίκου δηλώσεως προς τους εκκαθαριστές οι οποίοι καθυστερούσαν επί μια τετραετία. Μάλιστα για τις 2 από τις 10 υπό εκκαθάριση επιχειρήσεις, τη ΝΕΠΟΝΕ Έβρου και το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών Έβρου, ολοκληρώθηκε, με τη συμβολή του πρώην θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Εξακουστού, η διαδικασία και απομένουν οι αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου για πλήρη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.
 
Επίσης, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του παραεμπορίου, για το οποίο συστήθηκαν Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, με τριμελή σύνθεση σε κάθε Π Ε, ως υποβοηθητικά στα ήδη υπάρχοντα ΚΕΛΑΥΕ, ενώ υπάρχει σκέψη να αυξηθεί ο αριθμός των μελών αυτών των κλιμακίων.
 
Τέλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στους επαρχιακούς δρόμους της Ροδόπης, με μια αντιπλημμυρική παρέμβαση 150 χιλιάδων ευρώ στο δρόμο Ιάσμου – Κοπτερού, λύνοντας τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και άλλα έργα σε όλη τη Ροδόπη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.