ΔΠΕ Ροδοπης: «Δεν θα αποδεχτουμε επαναληψη αναλογου περιστατικου»

Αυστηρή απάντηση στις αμφιβολίες Ο. Μουμίν για την αναστολή σε τάξη του Μειονοτικού Πελεκητής

Σε αυστηρό ύφος απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, στις αμφιβολίες που εξέφρασε δημοσίως ο Δήμαρχος Ιάσμου για την ορθότητα της απόφασης αναστολής των δια ζώσης μαθημάτων μόνο στη Δ τάξη του Μειονοτικού Σχολείου Πελεκητής και όχι σε όλο το σχολείο.

«Αναφορικά με τοποθετήσεις αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων, ειδικότερα της Δ΄ τάξης του Μειονοτικού ΔΣ Πελεκητής, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε σωστά την τοπική κοινωνία προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων» επισημαίνει στην απάντησή της η Διεύθυνση για να εξηγήσει πως «με την παρ. 1 του άρθρου 43 του Ν. 4722/2020 ανετέθη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η έκδοση απόφασης αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων COVID 19,  αφού προηγηθεί η γνώμη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας. Κατόπιν διαπίστωσης θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί στην παραπάνω σχολική μονάδα, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ στη σχολική μονάδα. Ακολούθησε η γνώμη – πρόταση της Διεύθυνσης Υγείας που πρότεινε την αναστολή του τμήματος, σύμφωνα με την οποία η Διεύθυνσή μας εξέδωσε την απόφαση αναστολής».

Η Διεύθυνση ξεκαθαρίζει πως «τα όσα αναφέρονται από τον Δήμαρχο Ιάσμου δεν σχετίζονται με την τήρηση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, αφού επιχειρήματα του τύπου, ότι ο οικισμός είναι πυκνοκατοικημένος ή ότι ο εκπαιδευτικός ήρθε σε επαφή με μαθητές/τριες άλλων τάξεων, δεν ευσταθούν» και προσθέτει πως «ο αύλειος χώρος του σχολείου είναι από τους μεγαλύτερους σε αναλογία με το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, των 63 μαθητών/τριών».

«Κατανοούμε το ενδιαφέρον και τις επιφυλάξεις των δημοτικών αρχόντων για τους δημότες τους, όμως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς που ενδιαφέρεται και μεριμνά για την ασφαλή φοίτηση των μαθητών/τριών της Ροδόπης, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρώντας πιστά όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» αναφέρει στη συνέχεια η Διεύθυνση για να εξειδικεύσει σημειώνοντας πως «εν προκειμένω, εάν υπάρχουν περιστατικά και ζητήματα που αγνοούμε και τα γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος,  τον παρακαλούμε να τα κατονομάσει, για να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα».

«Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, η απόφασή μας εκδόθηκε τηρώντας τις κείμενες διατάξεις, γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός της απόφασης ως επικίνδυνη, μόνο ανησυχία και φόβο προκαλεί στην κοινωνία και δεν θα αποδεχτούμε επανάληψη ανάλογου περιστατικού» καταλήγει η απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.