Δοξολογια και καταθεση στεφανων στην Κομοτηνη την ημερα των Ενοπλων Δυναμεων

Αίτημα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυργώ Τέρενς Κουικ για αλλαγή των οδηγιών που αφορούν στην κατάθεση στεφανιών

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, το Σάββατο  21 Νοεμβρίου 2015, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, οι Πρυτανικές Αρχές του Δ.Π.Θ., εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφερείας, των Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών.
 
Μετά τη δοξολογία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προσφωνώντας τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχο Βασίλειο Παπαδόπουλο, εξέφρασε τις ευχαριστίες όλου του λαού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και ευχήθηκε «ο κατά γη, αέρα και θάλασσα φιλόχριστος Στρατός να είναι Παναγιοσκέπαστος και να συνεχίζει την προσφορά του υπέρ της Πατρίδας και του Λαού».
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τις στρατιωτικές και τις πολιτικές αρχές της πόλης.

Τέρενς Κουίκ
«Ο κ. Κουρουμπλής να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές πρωτοβουλίες ώστε να εκπροσωπείται το Κοινοβούλιο στις καταθέσεις στεφανιών»

 
Μετά την κατάθεση ο κ. Τέρενς Κουίκ τόνισε πως πρόκειται για διπλή γιορτή, αφού «γιορτάζουμε την Παναγία, την Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό, ταυτόχρονα με τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες κρατούν Θερμοπύλες σε όλη την επικράτεια, πόσω δε μάλλον στις παραμεθόριες περιοχές των νησιών του Αιγαίου, της Θράκης και της Μακεδονίας», διαβεβαιώνοντας πως «το κράτος και η πολιτεία θα έχουν συνεχή και άριστη σχέση με την Εκκλησία, η οποία αυτούς τους καιρούς, με τις μεγάλες εισροές προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, προσφέρει τα μέγιστα».
 
Στο περιθώριο των δηλώσεών του ο κ. Κουίκ επισήμανε επίσης πως το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να αλλάξει τις οδηγίες που στέλνει σε Περιφέρειες και Δήμους για τις καταθέσεις των στεφανιών. «Το θεωρώ απαράδεκτο, πέρα από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, να μην κατατίθεται στεφάνι και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων. Έχουμε δημοκρατία, έχουμε κοινοβουλευτισμό, η κάθε Περιφερειακή Ενότητα έχει βουλευτές, δεν μπορεί να απουσιάζει το Κοινοβούλιο. Ζητώ από τον συνάδελφό μου Παναγιώτη Κουρουμπλή να προχωρήσει στις σχετικές διορθωτικές πρωτοβουλίες» σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.