Δοξα Προσκυνητων – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 5-0

Την σκόρπισε στους πέντε ανέμους !

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε η αναμέτρηση για την  20η αγωνιστική της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας,  μεταξύ της πρωτοπόρου Δόξας Προσκυνητών και  της δεύτερης στη βαθμολογία Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα με σκορ 5-0.
Με αυτή της την νίκη η ομάδα των Προσκυνητών αύξησε την διαφορά από την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου στους 8 βαθμούς κάτι που θα έχει βαθμολογικό αντίκρισμα στην βαθμολογία των play off.
H εικόνα του παιχνιδιού
Η Δόξα Προσκυνητών ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και καθάρισε θα λέγαμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο καθώς προηγήθηκε με 3-0  με δύο τέρματα του Ervis Pali και  ένα του Μαδούρα.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του σκορ και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με τους Βάσκο και Τρίχα.
Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου με πολλά προβλήματα στην άμυνα και στο δημιουργικό κομμάτι καθώς απείλησαν ελάχιστα την άμυνα των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για 2 πέναλτι .
Στην φάση του 21΄για πέναλτι σε πέσιμο του Χατζήπαπα από μαρκάρισμα του  Μαδούρα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ένα χέρι του Σιδηρόπουλου στο 69΄.
Το ντέρμπι παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ωστόσο όμως ο καιρός τους τα  χάλασε λίγο καθώς μερικά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους   άρχισε να βρέχει και οι περισσότεροι κατέφυγαν κάτω από την κερκίδα για να μην βραχούν.
 
Τα πλάνα των 2 προπονητών.
Με σύστημα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Κλειτσιώτης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαδιμηρίδης.
Αριστερά στην άμυνα έπαιξε ο Μόσχος, δεξιά ο Σιδηρόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κίτσος και Μαδούρας. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι  Σταμάτης, Τρίχας και Γεμενετζής. Στα άκρα από αριστερά ήταν ο Βάσκος, δεξιά ο Κουδέρης και μοναδικός επιθετικός ο Ervis Pali.

 
Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Σκουλής επέλεξε το 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Ποιμενίδη.
Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Τουφεξής, Λεφής, Παναγιώτου και Αμοιρόπουλος.
Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντερμετζίδης και Γάϊδας.  Μπροστά τους η τριάδα αποτελούνταν από τον Μαραγκό στα αριστερά, τον Χατζήπαπα δεξιά, ανάμεσα τους ο Σουλτανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σάκης Δανίδης.
 
Το πρώτο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς στο 35ο δευτερόλεπτο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Βάσκος με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Pali στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων πλασάροντας ψύχραιμα τον Ποιμενίδη κάνοντας κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0.

Στο 10΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου προσπάθησε να απαντήσει όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Προσκυνητών ο Δανίδης έπιασε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι με τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 16΄ οι Προσκυνητές θα χάσουν μια καλή ευκαιρία όταν ο Κουδέρης με ωραία κάθετη μπαλιά θα βρεί τον Βάσκο, αυτός απέναντι στον Ποιμενίδη θα πλασάρει αλλά άουτ.

Στο 21΄θα γίνει μία φάση που οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι.
Μετά από λάθος των αμυντικών των Προσκυνητών ο Χατζήπαπας πήρε την μπάλα, μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Μαδούρας θα τον μαρκάρει ενώ έκανε έξοδο και ο Βλαδιμηρίδης, ο παίχτης του Νέου Σιδηροχωρίου θα πέσει κάτω με τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη να δείχνει παίζεται.

Στο  27΄ ο Σάκης Σκουλής θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Παναγιώτου  αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του, αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Ξενοδοχίδης.
Στο 32΄για την Δόξα Προσκυνητών μετά από κόντρα λίγο πάνω από το κέντρο η μπάλα θα στρωθεί στον Pali που εκτός περιοχής είδε εκτός εστίας τον Ποιμενίδη, προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος διώξιμο του Ποιμενίδη, από δεξιά ο Τρίχας πήρε την μπάλα έβγαλε μπαλιά πάρε βάλε στον Pali που απέναντι στον τερματοφύλακα του Νέου Σιδηροχωρίου δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο 35΄ο Μόσχος για τους Προσκυνητές έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά πέρασε όποιον είχε απέναντι του έβγαλε ωραία μπαλιά στον Pali αλλά αυτός μόνος απέναντι στον Ποιμενίδη δεν μπόρσε να σκοράρει.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό θα γίνει το 3-0 για την γηπεδούχο Δόξα όταν και πάλι από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Μαδούρα που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ποιμενίδη πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Στο 40΄για τους φιλοξενούμενους από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ντεμερτζίδης έπιασε καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
 
Το δεύτερο μέρος
Από την αρχή του δευτέρου μέρους φάνηκε πως η Δόξα Προσκυνητών θα κάνει διαχείριση του σκορ και θα χτυπούσε στις αντεπιθέσεις.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεζαν συνεχώς την αντίπαλη άμυνα.
Στο 50΄μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Προσκυνητών ο Μαδούρας στην προσπάθεια του να διώξει  την μπάλα έκανε τσαφ, επωφελήθηκε ο Ντεμερτζίδης που έκανε το σουτ αλλά ο Βλαδιμηρίδης εξ επαφής  απέκρουσε την μπάλα.
Στο 55΄και πάλι για τους φιλοξενούμενους από δεξιά ο Αμοιρόπουλος έβγαλε την σέντρα στο 2ο δοκάρι ο Ξενάκης έκανε την προβολή  με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 61΄ο Ξενοδοχίδης για το Σιδηροχώρι θα βρεθεί τετ α τετ με τον Βλαδιμηρίδη αλλά το πλασέ του θα αποκρούσει ο τερματοφύλακας των Προσκυνητών.
Στο 69΄οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν εκ νέου πέναλτι σε χέρι του Σιδηρόπουλου με τον κ. Κουμπαράκη να δείχνει παίζεται.
Στο 81΄οι Προσκυνητές σε μια αντεπίθεση θα κάνουν το 4-0 με ωραίο πλασέ του Βάσκου μετά από ωραία πάσα του Τρίχα.

Στο 90΄ο Δανίδης θα ανατρέψει τον Μαδούρα και ο κ. Κουμπαράκης έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τρίχας ευστοχώντας διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα 5-0.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος(86΄ Ζουμπιάδης), Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής(62΄ Κλής), Σταμάτης, Πάλι, Βάσκος, Κουδέρης(82΄Λαμπίρης).
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Τουφεξής(46΄ Ξενάκης), Παναγιώτου(27΄Ξενοδοχίδης), Ντεμερτζίδης, Χατζήπαπας, Σουλτανίδης(66 ΄Ντράτση), Δανίδης, Γαΐδας, Μαραγκός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.