Δοξα Νεου Σιδηροχωριου – Ελπιδα Σαπων 6-0

Εξάρα με μπαλάρα και 10 παίχτες

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε  το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας  η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που διέσυρε την Ελπίδα Σαπών με σκορ 6-0.
Μία ακριβώς εβδομάδα πριν τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης η ομάδα του Σάκη Σκουλή έδειξε πως είναι πανέτοιμη δίνοντας απαντήσεις για τις δύο κακές εμφανίσεις με τους Προσκυνητές και την Ελπίδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε δίκαια του αντιπάλου της που την απείλησε ελάχιστα και στα 90 λεπτά .
Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Μαραγκός (8΄), Χατζήπαπας (25΄, 55΄), Ξενάκης (37΄,80΄ ), Ξενοδοχίδης (78΄) ενώ είχαν και ένα δοκάρι με τον Χατζήπαπα.
Οι  γηπεδούχοι για ένα ημίχρονο έπαιξαν με 10 παίχτες λόγω αποβολής με απευθείας  κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα Βασιλείου και με παίχτη λιγότερο στο δεύτερο μέρος σημείωσαν τρία γκολ.
Έντονα  είναι  τα παραπόνα για άλλο ένα παιχνίδι από την  ομάδα των Σαπών για την διαιτησία  που διαμαρτύρονται πως το τρίτο γκολ της Δόξας προήλθε από μια φάση που δεν έπρεπε να εξελιχτεί καθώς όπως υποστηρίζουν η μπάλα βγήκε πλάγιο άουτ και στην φάση της αποβολής του Βασιλείου πως ο τερματοφύλακας της Δόξας ανέτρεψε τον Λιάρο μέσα στην μεγάλη  περιοχή και όχι έξω που υπέδειξε ο διαιτητής κ. Τσιαβδαρίδης.
Αρκετά βαρύς ήταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Νέου Σιδηροχωρίου ‘’Ιωάννης Στράντζαλης΄΄ από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμέτρηση  υπήρχαν   2 εθελοντές του σώματος  εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής που μάλιστα χρειάστηκε  να επέμβουν στο 26΄όταν τραυματίστηκε ο  Βελημβασάκης της Ελπίδας ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 60 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι από τα γκολ και το θέαμα .
 
Το πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά με την πρώτη φάση να σημειώνεται στο 34ο δευτερόλεπτο για την Ελπίδα όταν ο Λιάρος μετά από λάθος των αμυντικών της Δόξας ο Λιάρος έγινε αποδέκτης της μπάλας  βγήκε τετ α τετ με τον Βασιλείου αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
Αυτή ήταν και η πιο σημαντική ευκαιρία που δημιούργησε η ομάδα των Σαπών σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Η συνέχεια ανήκε στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και στο 6΄θα απειλήσει όταν ο Χατζήπαπας από δεξιά μετά από μια κούρσα προτίμησε να σουτάρει επάνω στον Αράπογλου που έκανε έξοδο  παρά να δώσει στον Μαραγκό που ήταν μόνος του πιο πέρα μπροστά σε κενή εστία.
Στο 8΄η Δόξα θα ανοίξει το σκορ όταν ο Γάϊδας έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μαραγκό ο οποίος θα κερδίσει την κόντρα με τον Βελημβασάκη και τον Αράπογλου που έκανε έξοδο και σε κενή εστία δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 1-0.

Στο 9΄η Ελπίδα πήγε να απαντήσει αλλά το σουτ του Λιάρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.
Στο 16΄θα χαθεί μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Ντράτση απέναντι στον Αράπογλου έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 25΄η Δόξα Θα διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Ξενάκης  από δεξιά μετά από ωραία προσπάθεια έβγαλε την σέντρα και ο Χατζήπαπας στην κίνηση με ωραίο βολέ έκανε το 2-0.

Στο 31΄για το Σιδηροχώρι ο Χατζήπαπας που βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας της Ελπίδας μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αράπογλου που με τα ακροδάχτυλα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Άλλη μια ευκαιρία  χαμένη στο 33΄ για την Δόξα όταν ο Μαραγκός από αριστερά βρήκε με ωραία σέντρα τον Ξενάκη αλλά το μονοκόμματο σουτ που έκανε έφυγε άουτ.
Στο 37΄θα γίνει το 3-0 όταν ο Χατζήπαπας από αριστερά με ωραία σέντρα βρήκε τον Ξενάκη που με σουτ στην κίνηση πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ένα γκολ για το οποίο η άνθρωποι της Ελπίδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή κ. Τσιαβδαρίδη υποστηρίζοντας πως στο ξεκίνημα της φάσης σε μία κόντρα Μαραγκού και Καραθανάση η μπάλα είχε περάσει την πλάγια γραμμή και έπρεπε να δοθεί πλάγιο άουτ.
Στο 41΄η Δόξα άγγιξε το τέταρτο γκολ αλλά το σουτ του Χατζήπαπα απέναντι στον Αράπογλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43΄θα σημειωθεί η φάση με την οποία η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα μείνει με 10 παίχτες.
Ο Λιάρος βγήκε τετ α τετ με τον Βασιλείου ο οποίος θα τον ανατρέψει οριακά  λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και τον διαιτητή κ. Τσιαβδαρίδη να δείχνει φάουλ και απευθείας κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Δόξας.
Η απόφαση αυτή του διαιτητή να δείξει φάουλ προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ελπίδας που υποστήριξαν πως η ανατροπή έγινε εντός περιοχής και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Λόγω των έντονων διαμαρτυριών ο διαιτητής κ.  Τσιαβδαρίδης  απέβαλε τον γενικό αρχηγό της Ελπίδας κ. Χρήστο Μαυρόπουλο .
Ο Σάκης Σκουλής  μετά την αποβολή του τερματοφύλακα Βασιλείου αναγκάστηκε να αλλάξει τον Μαραγκό και να βάλει στην θέση του τον Ποιμενίδη.
 
Το δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη φάση να ανήκει στην Ελπίδα με τον Λιάρο να πιάνει στο 47΄εκτός περιοχής ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Η απάντηση της Δόξας ήρθε με το τέταρτο γκολ στο 55΄με τον Χατζήπαπα που βγήκε μόνος στην άμυνα της Ελπίδας και απέναντι στον Αράπογλου δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 4-0.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου παρά το ότι έπαιζε με 10 παίχτες έχασε πολλές ευκαιρίες για το 5ο γκολ, δύο φορές με τον Ξενάκη στο 55΄και 56΄να σουτάρει σε τετ α τετ με τον Αράπογλου άουτ  και στο 76΄με τον Χατζήπαπα ο οποίος σούταρε αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ελπίδας.
Το 5ο γκολ της Δόξας τελικά σημειώθηκε στο 78΄με ωραίο γυριστό σουτ του Ξενοδοχίδη.
Δύο λεπτά αργότερα θα σημειωθεί και το 6ο γκολ της Δόξας όταν ο Ξενοδοχίδης απέναντι στον Αράπογλου έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Ελπίδας να αποκρούει και στην επαναφορά της μπάλας ο Ξενάκης εύκολα έκανε το 6-0.
Η Ελπίδα προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής δύο φορές προς το τέλος τους αγώνα με τον Βαγγέλη Καραθανάση χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι  το 6-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πέτυχε μια μεγάλη νίκη κυρίως ψυχολογίας εν όψει του μεγάλου τελικού  της ΕΠΣ Θράκης του ερχόμενου Σαββάτου με την Δόξα Προσκυνητών.

 
Οι συνθέσεις των 2 ομάδων
Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Βασιλείου, Αμοιρόπουλος (71΄Παππούς), Τουφεξής, Λέφης, Παναγιώτου, Σουλτανίδης (56΄Ξενοδοχίδης), Ξενάκης, Γαιδας, Χατζήπαπας , Ντράτση, Μαραγκός (44΄Ποιμενίδης)
Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Αράπογλου, Βελημβαζάκης, Μανουσάκης, Γρίβας, Καραθανάσης, Δημόπουλος, Λιάρος, Κομνηνός, Αραμπατζής, Καραμπάτσιος (70΄Ψυλλάκης), Κανταρτζής (30΄Κολάκης, 55΄Β.Καραθανάσης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.