Δοξα Νεου Σιδηροχωριου Ελπιδα Σαπων 2-0

Έκανε το πρώτο βήμα η Δόξα

Στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου αναμετρήθηκαν η τοπική  Δόξα με την Ελπίδα Σαπών στο πιο  δυνατό ζευγάρι
της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.
Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό επικρατώντας με 2-0.
Το σκορ άνοιξε στο 20΄ο Λεφής με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Αγγέλης και ο Αμοιρόπουλος στο 63΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Αράπογλου και έκανε  το 2-0.
Πολλά είναι τα παράπονα για την διαιτησία του κ. Γκράνα από την ομάδα των Σαπών που τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μανουσάκη.
Ο καλός καιρός και οι ποιότητα  των δύο ομάδων  έφεραν αρκετό κόσμο στο γήπεδο που σε κάποιες στιγμές τους ματς ξεπέρασαν τα 100 άτομα.
Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον  πρόεδρο ορισμών διαιτητών Νίκο Μανάκα.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν  παίχτες και άνθρωποι  από την διοίκηση της Δόξας Σώστη που είδαν την  ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου που είναι η προσεχή τους αντίπαλος την επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1.

Τα πλάνα των δύο προπονητών.
Ο Σάκης Σκουλής για άλλο ένα παιχνίδι στερήθηκε των υπηρεσιών των Σουλτανίδη, Κοσιη, Γιαννακίδη και Ντράτση.
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ποιμενίδη κάτω από τα δοκάρια.
Στην άμυνα αριστερά αγωνίστηκε ο Τουφεξής, αριστερά ο Αγγέλης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λεφής και Παναγιώτου.
Αμυντικά χαφ ήταν οι Γάϊδας και Δερμετζίδης. Στα πλάγια ,αριστερά έπαιξε ο  Μαραγκός, δεξιά ο Μαυρόπουλος.
Ο Χατζήπαπας κινιόνταν λίγο πίσω από τον Σάκη Δανίδη που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος που είχε απών μόνο τον Βαγγέλη Καραθανάση παρέταξε επίσης την ομάδα του με 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Αράπογλου.
Από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα έπαιξαν οι Μανουσάκης, Ρούφος, Παναγιωτόπουλος και Πασσάς.
Αμυντικά χαφ ήταν οι Δημόπουλος και Καραθανάσης.
Στις πτέρυγες αριστερά ήταν ο Λιάρος, δεξιά ο Αραμπατζής, ανάμεσα τους και λίγο πιο μπροστά έπαιξε ο Καραμπάτσιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Γρίβας.

Το πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελπίδα να φτάνει κοντά στο γκολ στο 3΄όταν ο Λεφής χωρίς να κοιτάζει γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω όμως εκεί ήταν ο Λιάρος που για λίγο πριν την πάρει την μπάλα τον πρόλαβε ο Ποιμενίδης και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 5΄η Δόξα θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τα καρέ της Ελπίδας όταν ο Τουφεξής από αριστερά έβγαλε ωραία μπαλιά στον Δανίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή αυτός κατέβασε ωραία την μπάλα έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και έφυγε άουτ.
Στο 16΄ο Καραμπάτζιος για την Ελπίδα είδε λίγο εκτός εστίας τον Ποιμενίδη από πλάγια προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 20΄σε μια ανύποπτη φάση οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι όταν ο Παναγιωτόπουλος πλάγια στην μεγάλη περιοχή επάνω στον βηματισμό του θα ακουμπήσει από πίσω τον Αγγέλη  ο οποίος θα πέσει κάτω.
Αμέσως ο κ. Γκράνας θα δείξει την άσπρη βούλα κάτι που εξόργισε τους ανθρώπους της Ελπίδας που διαμαρτυρήθηκαν  έντονα.
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λεφής που ευστόχησε και έκανε το 1-0.
Στο 30΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Χατζήπαπας θα πασάρει στον Δανίδη, αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε πηγαίνοντας στην συνέχεια στον Αμοιρόπουλο που έκανε το σουτ με τον Αράπογλου να αποκρούει με τα πόδια.
Στο 34΄οι της Ελπίδας διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου έντονα στον διαιτητή κ. Γκράνα για πέναλτι ισχυριζόμενοι για χέρι
του Τουφεξή.

Δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος η Ελπίδα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και για στα πρώτα δέκα λεπτά  πίεσε συνεχώς την Δόξα χωρίς όμως να πετύχει κάτι το σημαντικό.
Στο 58΄ για την Ελπίδα μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λιάρος ο Παναγιωτόπουλος στο πρώτο δοκάρι έπιασε ένα τακουνάκι με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 63΄οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους μετά από ένα από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Αράπογλου σε μια φάση που την έλεγχε πήγε να μαζέψει την μπάλα, αυτή όμως του γλίστρησε και ο Αμοιρόπουλος που παρακολουθούσε εύκολα την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-0.
Στο 65΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Μαραγκός έσκαψε ωραία την μπάλα για τον Χατζήπαπα, αυτός τετ α τετ με τον Αράπογλου έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ωραία ο πορτιέρο της Ελπίδας.
Στο 66΄για την Δόξα έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Χατζήπαπας ο Δανίδης στο 2ο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 75΄θα γίνει άλλη μια φάση που η άνθρωποι της ομάδας των Σαπών  θα διαμαρτυρηθούν έντονα όταν σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Καραμπάτσιο ο Ποιμενίδης κατά την έξοδο του θα συγκρουστεί με τον παίχτη της Ελπίδας που θα πέσει κάτω.  Όλος ο πάγκος των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι.
Στο 80΄θα βγει μια ωραία αντεπίθεση για την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου ο Χατζήπαπας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γάϊδα ο οποίος απέναντι στον Αράπογλου έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Στο 84΄η Ελπίδα απείλησε με ένα καλό σουτ στην κίνηση του Πασσά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 91΄η ομάδα των Σαπών θα μείνει με 10 παίχτες όταν μετά από  μια βαθιά μπαλιά ο Μανουσάκης στην προσπάθεια του να διώξει έκανε τσαφ το εκμεταλλεύτηκε ο Ξενοδοχίδης που πήγε να φύγει μόνος αλλά ο παίχτης της Ελπίδας τον έκανε φάουλ με τον διαιτητή κ. Γκράνα να τον δείχνει την κόκκινη κάρτα διότι ήταν ο τελευταίος παίχτης στην άμυνα.
Και σε αυτήν την απόφαση του κ. Γκράνα οι άνθρωποι της Ελπίδας Σαπών διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι βρήκε την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου νικήτρια και βέβαια το προβάδισμα στον επαναληπτικό αγώνα στις Σάπες που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η Ελπίδα θα τα δώσει για την ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου(Σκουλής): Ποιμενίδης, Αγγέλης,Τουφεξής, Παναγιώτου, Ντεμερτίδης, Αμοιρόπουλος(74΄ Ξενοδοχίδης), Γαΐδας, Δανίδης, Χατζήπαπας, Μαραγκός
Ελπίδα Σαπών(Χαριτόπουλος): Αράπογλου, Πασσάς, Μανουσάκης, Ρούφος, Αραμπατζής(60’  Βελημβασάκης, 72΄ Κανταρτζής), Καραθανάσης, Γρίβας, Καραμπάτσιος, Λιάρος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.