Δοξα Νεου Σιδηροχωριου – Δοξα Σωστη 1-2

Διπλό για την Δόξα Σώστη που έριξε στους -5 την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας  διεξήχθη στο Νέο Σιδηροχώρι όπου η Δόξα Σώστη πέτυχε μεγάλη νίκη εκτός έδρας με 1-2 αναγκάζοντας την γηπεδούχο Δόξα στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.  
Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με το Νέο Σιδηροχώρι να προηγείται στο 61΄με κεφαλιά του Χατζηπαπά και τον Σώστη να κάνει την ανατροπή με τέρματα των Βλασσόπουλου στο 64΄και Σερίφη στο 89΄.
Οι λιγοστοί φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου  σε γενικές γραμμές παρακολούθησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι με πάθος,  δύναμη ωραίες φάσεις και βέβαια τρία γκολ.
Δεν έλειψαν όμως και τα παράπονα για την διαιτησία  και από τις δύο πλευρές καθώς υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες για κάποια πέναλτι που δεν δόθηκαν.
 
Τα πλάνα ων δύο προπονητών
Για τους γηπεδούχους  ο Σάκης Σκουλής αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα  με απουσίες καθώς έλειπαν οι Μαραγκός, Σουλτανίδης, Κόσιης και Ψηλογιαννόπουλος.
Με διάταξη 4-4-2 ο προπονητής της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου παρέταξε τους Ποιμενίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα αριστερά ο Τουφεξής, δεξιά ο Παππούς και στο κέντρο οι Αγγελης και Χαλβατζής. Στην μεσαία γραμμή οι Γάϊδας, Δεμερτζίδης με τον Χατζηπαπα αριστερά, Τρίμη δεξιά και στην επίθεση οι Γιαννακίδης και Λεφής.

 
Από την άλλη ο Ιορδάνης Καμενίδης παρέταξε την ομάδα του επίσης με σύστημα 4-4-2 με τον Αρήφ Μεχμέτ τερματοφύλακα, αριστερά στην άμυνα τον Τέφο και δεξιά τον Βαγιόπουλο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λάβδας με τον Βοινιάδη. Στα χαφ τοποθέτησε τους Παπουτσή, Κυπαρισσούδη με τους Σερίφη αριστερά, Βλασσόπουλο δεξιά και στην επίθεση τους Ευαγγέλου και Παναγιωτίδη.

 
Το φίλμ του αγώνα
Ανιαρό πρώτο μέρος με λιγοστές καλές φάσεις
Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 8΄για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, όταν ο Γιαννακίδης βρήκε ωραία μέσα στην μεγάλη περιοχή του Σώστη τον  Λεφή, αυτός κατέβασε ωραία την μπάλα έκανε με την μία το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αρήφ Μεχμέτ.
Στο 14΄και πάλι για τους γηπεδούχους περίπου στην γραμμή  της μεγάλης περιοχής ο Γιαννακίδης εκτέλεσε ωραία φάουλ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Αρκετή ώρα μετά θα  σημειωθεί η επόμενη καλή ευκαιρία  στο 41΄για την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου με τον Γιαννακίδη μετά από ωραία προσπάθεια να κάνει το σουτ, ο Αρήφ Μεχμέτ απέκρουσε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Λεφής έπιασε την κεφαλιά αλλά οι αμυντικοί του Σώστη έδιωξαν λίγο πριν την γραμμή της εστίας.
Ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννακίδης με ωραία ζυγισμένη μπαλιά βρήκε τον Λεφή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού ενώ από την άλλη οι  φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.

 
Παρουσιάστηκε ο Σώστης στο ματς και έκανε την ζημιά
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Δόξας Σώστη απέδειξε πως υπάρχει στο γήπεδο και απείλησε στο 46΄όταν από λάθος στην άμυνα του Αγγελή θα επωφεληθεί ο Σερίφης θα προσπαθήσει να σουτάρει αλλά η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό του Σιδηροχωρίου Χαλβατζή με τον παίχτη του Σώστη να πέφτει κάτω.
Μία φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι στον διαιτητή κ. Δρακίδη υποστηρίζοντας πως ο Χαλβατζής ανέτρεψε τον Σερίφη στην προσπάθεια του για σουτ.
Η απάντηση για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα έρθει ένα λεπτό αργότερα όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Γιαννακίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Γιαννακίδης έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.  
Στο 53΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Χατζηπαπάς εκτέλεσε ωραία απευθείας φάουλ με τον Αρήφ Μεχμέτ να διώχνει την μπάλα με τα πόδια.
Στο 55΄για την Δόξα Σώστη ο Ευαγγέλου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια τον  χαφ των γηπεδούχων βρήκε ελεύθερο χώρο αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε ένα πολύ καλό σουτ με τον Ποιμενίδη να εκτινάσσεται στην αριστερή του γωνία και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 61΄η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου θα ανοίξει το σκορ όταν μετά από κόρνερ του Τουφεξή ο Χατζηπαπάς από την μικρή περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά κάνοντας κάτω το 1-0 για την ομάδα του.

Πριν όμως καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων θα έρθει η ψυχρολουσία από την ομάδα του Σώστη στο 64΄που θα ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Σερίφης σέντραρε από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Βλασσόπουλος που με το γόνατο θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Ποιμενίδη ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Στο 80΄ήταν η σειρά των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν έντονα για πέναλτι όταν ο Λεφής θα πέσει κάτω μετά από μαρκάρισμα του Βοινιάδη αλλά ο διαιτητής κ. Δρακίδης έδειξε παίζεται.
Στο 89΄θα ολοκληρωθεί η ανατροπή για την ομάδα του Σώστη όταν ο Ευαγγέλου έβγαλε παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι στον Σερίφη  που με ωραίο πλασέ θα κάνει το 1-2 για την ομάδα του κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.


Στο 92΄προσπάθησε το Νέο Σιδηροχώρι να ισοφαρίσει αλλά το ωραίο σουτ βολέ του Γιαννακίδη έφυγε λίγο άουτ.
Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Δρακίδη βρήκε τους παίχτες της Δόξας Σώστη να πανηγυρίζουν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που είναι η τέταρτη συνεχόμενη και  την ανεβάζει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟ Κοσμίου με 15 βαθμούς.
Αν και η φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι από την μέση και κάτω στο πρώτο μέρος στο δεύτερο ημίχρονο  με όπλο την άμυνα και με γρήγορες αντεπιθέσεις πήραν την νίκη.
Από την άλλη στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήταν εμφανής η ελλείψεις στην μεσαία αι επιθετική γραμμή  με την ομάδα να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα που την αφήνει -5 βαθμούς από την κορυφή ισοβαθμώντας πλέον με την Ελπίδα Σαπών στην δεύτερη θέση με  19 βαθμούς.
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Παππούς, Τουφεξής, Αγγελης, Χαλβατζής (55΄Ξενοδοχίδης), Ντεμιρτζίδης, Τρίμμης (66΄Νταναδάς), Γαϊδας, Λεφής, Γιαννακίδης, Χατζηπαπα (75΄Αμοιρόπουλος).
Δόξα Σώστη (Καμενίδης): Αρήφ Μεχμέτ, Βαϊοπουλος (27΄Μουρτζοπαππάς), Τέφος, Βοινιάδης, Λάνβδας, Παπουτσής, Κυπαρισσούδης, Σερίφης, Βλασσόπουλος (83΄Μαρινέλλης), Ευαγγέλου, Παναγιωτίδης (46΄Καλαντζής).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.