ΔΟΥ Κομοτηνης: Συνωστισμος για καταθεση πινακιδων πριν την εκπνοη της προθεσμιας

Πάνω από 400 οχήματα «τράβηξαν χειρόφρενο» την τελευταία εβδομάδα

Στα επίπεδα του προηγούμενου έτους αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των οχημάτων, που τέθηκαν σε ακινησία κατά τη διάρκεια του 2015 στο νομό Ροδόπης. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, ουσιαστικά δύο ημέρες πριν από την εκπνοή της χορηγηθείσας παράτασης, στη ΔΟΥ Κομοτηνής είχαν κατατεθεί συνολικά 1.395 πινακίδες οχημάτων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι 400 και πλέον εξ αυτών κατατέθηκαν μόλις την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα οι μεγαλύτερες «ουρές» παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, που εξέπνευσε, κι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών δεν είχε προαναγγείλει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Την Παρασκευή λήγει η δεύτερη ευκαιρία

Τελικά, η απόφαση της παράτασης ανακοινώθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, 31 Δεκεμβρίου, και ουκ ολίγοι, αναποφάσιστοι πιθανόν ως εκείνη τη στιγμή, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την τρέχουσα εβδομάδα, προκειμένου να «ξεφορτωθούν» το όχημά τους, αλλά και τα οικονομικά βάρη που συνεπάγεται η κατοχή του. Η «δεύτερη ευκαιρία» για όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, που είναι η τελευταία μέρα της ορισθείσας προθεσμίας είτε για την κατάθεση των πινακίδων των οχημάτων είτε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας τους.

Πόσοι «πάρκαραν» τις πινακίδες τους στις εφορίες της Ροδόπης κατά την περίοδο της κρίσης

Υπενθυμίζουμε ότι στον νομό Ροδόπης το μεγαλύτερο «κύμα» κατάθεσης πινακίδων στα χρόνια της κρίσης εμφανίστηκε το έτος 2013. Ο αριθμός των οχημάτων, που πήραν το δρόμο της… ακινησίας εκείνη τη χρονιά, ήταν 2.248. Σε 1.731 ανέρχονταν τα οχήματα, που στερήθηκαν τις πινακίδες τους το αμέσως προηγούμενο χρόνο, ενώ κατά τι μεγαλύτερος, ήτοι 1.804, ήταν ο αντίστοιχος αριθμός κατά το 2011. Το 2010 στις εφορίες της Κομοτηνής και των Σαπών είχαν κατατεθεί συνολικά 1.174 πινακίδες, ενώ το 2009 περιορίζονταν σε μόλις 1005.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.