Δωριζοντας παιχνιδια «Στους Ρυθμους της Ψυχης»

Παιχνίδια όλων των ειδών συγκεντρώνει το Ωδείο Μ. Συκάκη για παιδιά που το έχουν ανάγκη

Την έμπρακτη αφοσίωσή του στην πόλη και την κοινωνία της Κομοτηνής δείχνει για ακόμη μια χρονιά το Ωδείο Μ. Συκάκη, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Στους Ρυθμούς της Ψυχής», μέσα από το οποίο πέρυσι δώρισαν με την αγάπη και την ένθερμη υποστήριξη συμπολιτών μας πάνω από 500 τίτλους βιβλίων στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών και στο ΚΑΠΗ Κομοτηνής.
 
Η φετινή τους δράση ονομάζεται «Ένα παιχνίδι, ένα χαμόγελο», μέσα από το οποίο συγκεντρώνουν παιχνίδια στο χώρο του Ωδείου (Παιωνίου 15) και στο μαγαζί μουσικών οργάνων, Φίλιππος Νάκας (Αγ Γεωργίου κ Σοφίας Βέμπο 2) μέχρι και τις 20 Ιουνίου.
 
Όπως σημείωσε η διοικητική υπεύθυνη του Ωδείου Συκάκη κ. Χριστίνα Συκάκη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΠτΘ, τα παιχνίδια αυτά, στις 21 Ιουνίου 2016 και με αφορμή την πανευρωπαϊκή μέρα μουσικής θα τα προσφέρουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. 

«Δουλεύουμε για τα παιδιά πάνω από όλα»

Η κ. Συκάκη τόνισε πως πρωτοβουλίες σαν και αυτή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ωδείου, το οποίο δουλεύει πάνω από όλα για τα παιδιά. Για αυτό και βλέποντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, που έχουν οδηγήσει στο να αντιμετωπίζονται τα παιχνίδια, όπως και τα βιβλία, ως είδη πολυτελείας, τα στελέχη του Ωδείου θεώρησαν ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να προσφέρουν αυτή την «πολυτέλεια» την τόσο απαραίτητη όμως στα παιδιά που οι οικονομικές συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να έχουν.
 
Το πρόγραμμα «Στους ρυθμούς της ψυχής», που οργανώνεται για δεύτερη χρονιά, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία πέρυσι, βοηθώντας το Ωδείο να συγκεντρώσει και να προσφέρει πάρα πολλά βιβλία στις υπηρεσίες. Παίρνοντας θάρρος από την πολύ σημαντική προσφορά του κόσμου, ξεκίνησαν πάλι τη δράση από τον Οκτώβριο, συγκεντρώνοντας αυτή τη φορά παιχνίδια.
 
Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ένας πάρα πολύ σημαντικός αριθμός, σημείωσε η κ. Συκάκη, τονίζοντας πως περιμένουν ακόμη περισσότερα μέχρι την καταληκτική προθεσμία στις 20 Ιουνίου, ώστε στις 21 Ιουνίου, Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, να δοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες στη συνέχεια θα μεριμνήσουν για την απόδοσή τους.
 
Τα παιχνίδια είναι για παιδιά όλων των ηλικιών, από μικρά κουκλάκια, παραμυθάκια, μέχρι και παιχνίδια για μεγάλους, σπαζοκεφαλιές, επιτραπέζια, ξύλινες κατασκευές, LEGO, οτιδήποτε έχει και θέλει να δώσει ο καθένας. 

«Θέλουμε να έχει συνέχεια το πρόγραμμα Στους Ρυθμούς της Ψυχής»

Το Ωδείο πιστεύει στο θέμα της προσφοράς, σε όλες τις μορφές, επιθυμώντας το πρόγραμμα να έχει συνέχεια, να εξελιχτεί και ίσως και να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες. «Του χρόνου προσανατολιζόμαστε ίσως σε κάτι άλλο, πέρα από την προσφορά υλικού, δεν ξέρουμε ακόμα, γιατί είναι πάρα πολλές οι ιδέες μας, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε ένα σχέδιο ξεκάθαρο» τόνισε η κ. Συκάκη, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, που πέρυσι στάθηκαν δίπλα τους και βοήθησαν ώστε τα βιβλία να διατεθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
«Ο δήμος πάντα κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, ο τρόπος που διαθέτει όλα αυτά τα πράγματα, και πέρυσι τα βιβλία, πραγματικά πηγαίνουν εκεί που υπάρχει ανάγκη, και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που κάθε φορά αποδέχεται αυτή την προσφορά» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Όσο για την πολιτιστική προσφορά του Ωδείου στα δρώμενα της πόλης, που είναι πάντα δυναμική και ενθουσιώδης, η κ. Συκάκη τόνισε πως θα λάβουν μέρος όπως κάθε χρόνο στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, ενώ θα πραγματοποιήσουν και κάποιες ομιλίες όπως για το άγχος των εξετάσεων των μουσικών και το άγχος στη σκηνή. «Αυτό νομίζω ότι θα είναι πολύ βοηθητικό για όλους τους μαθητές της μουσικής, γιατί είναι τελείως διαφορετικό το άγχος της έκθεσης σε ένα κοινό, από το να γράφω μια εξέταση γραπτά που έχω την ησυχία μου, και την ηρεμία μου, και τη συγκέντρωσή μου» υπογράμμισε κλείνοντας η κ. Συκάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.