Δωρεαν τροφιμα για 520 οικογενειες του νομου Ροδοπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Μέσα σε τρεις ώρες και μέσα από μία καθόλα οργανωμένη διαδικασία, χάρη στη βοήθεια των εθελοντών συμπολιτών μας, λαϊκών αλλά και κληρικών, μοιράστηκαν το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου, τα πρώτα 520 δέματα τροφίμων στις δικαιούχες επωφελούμενες οικογένειες της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιεί η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τις Ιερές Μητροπόλεις της Θράκης.
 
Η πρώτη διανομή των τροφίμων, που θα συνεχιστεί έως και τον Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου και έσπευσαν οι δικαιούχοι του προγράμματος, που το προηγούμενο διάστημα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. 

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων «Η Εκκλησία ως μάνα πνευματική, τροφοδοτεί πρώτα τα παιδιά της, με το σώμα και το αίμα του Χριστού, χωρίς όμως να αδιαφορεί για την καθημερινή ζωή και τις βοιωτικές τους ανάγκες»

Παρών στη διαδικασία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος έκανε λόγο για μία διαδικασία η οποία «κύλησε πολύ όμορφα» αποτείνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στην Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», όπως επίσης και στο σύνολο των εθελοντών, λαϊκών και Κληρικών, που συντέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση της διαδικασίας.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στις περιοχές της Θράκης καθώς και των νησιών του Βορείου Αιγαίου και αφορά σε πολίτες που αντιμετωπίζουν είτε το «φάντασμα» της ανεργίας είτε έχουν χαμηλό εισόδημα είτε αποτελούν μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες.
 
«Ευχή όλων μας είναι όλες αυτές οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι πολίτες αυτής να ξεπεραστούν και οι άνθρωποι αυτοί να μην τα έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής για να επισημάνει κλείνοντας πως «η Εκκλησία και η Μητρόπολη, ως μάνα πνευματική, τροφοδοτεί πρώτα τα παιδιά της, με το σώμα και το αίμα του Χριστού, που είναι και το φάρμακο της αθανασίας, χωρίς όμως να αδιαφορεί για την καθημερινή ζωή και τις βοιωτικές τους ανάγκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.