Δωρεαν σεμιναριο «Ελαιοκομια: Ορθες πρακτικες και οργανοληπτικη αξιολογηση» στην Κομοτηνη

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» συνδιοργανώνει με το Επαγγελματικό& Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (16:00-20:00), ενημερωτική εκδήλωση στην Κομοτηνή, με θέμα «Ορθές πρακτικές από τη συγκομιδή ως την τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και ο ρόλος της οργανοληπτικής αξιολόγησης» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης»).
 
Η εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την PARATUS Europe Ltd., απευθύνεται σε νέους ελαιοπαραγωγούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο Ιωάννης Καρβέλας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd. και πιστοποιημένος Pro Olive Oil Expert θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τις ακόλουθες βασικές ενότητες:
 

  • Ορθές πρακτικές κατά τη συγκομιδή, ελαιοποίηση και αποθήκευση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
  • Ο ρόλος του ελαιουργείου στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος. Η εμπειρία της ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε. (τη συγκεκριμένη ενότητα θα την παρουσιάσει ο Αλέξανδρος Τόκας, Υπεύθυνος Ποιότητας της ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΑΕ)
  • Βασικές αρχές Οργανοληπτικής αξιολόγησης.
  • Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα ελαττώματα της οργανοληπτικής αξιολόγησης.
  • Ποικιλία Μάκρης – Μαρώνειας.

 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Events» που διοργανώνει το πρόγραμμα σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.
 
Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου αλλά συμπεριλαμβάνουν και παρουσιάσεις καλών πρακτικών από  τους ίδιους τους νέους που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
 
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστήμιου Rutgers σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 

Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής

 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι την εκδήλωση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.generationag.org/nea/ekdhloseis/1127-enhmerotikh-ekdhlosh-sthn-komothnh-me-thema-orthes-praktikes-apo-th-sygkomidh-os-thn-typopoihsh-toy-eksairetikoy-parthenoy-elaioladoy-kai-o-rolos-ths-organolhptikhs-aksiologhshs?utm_source=referral&utm_medium=pressrelease&utm_campaign=Komotini
 
 
Οι είκοσι πρώτοι που θα συμπληρώσουν την αίτηση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στη διαδικασία γευσιγνωσίας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου.
 
Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανονικά την εκδήλωση αλλά χωρίς τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία γευσιγνωσίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.