Δωρεαν ιντερνετ για 2.178 πρωτοετεις φοιτητες του ΔΠΘ

Ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων της δράσης αφορά συνολικά 50.000 πρωτοετείς σε όλη τη χώρα

Ίντερνετ με επιδότηση θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές και για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Η δράση η οποία υλοποιείται το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), με φορέας Χρηματοδότησης την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και φορέα πρότασης τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), αφορά σε σταθερή ή κινητή σύνδεση στο διαδίκτυο και έχει ως στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους φοιτητές, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
 
Δικαιούχοι της δράσης είναι οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν και εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, με το ποσό της επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο φοιτητή να καλύπτει μέχρι και το 100% του μηνιαίου παγίου έως 10€ το μήνα και χορηγείται για 12 μήνες. 

50000 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα∙ έως 2178 οι δικαιούχοι του ΔΠΘ 

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 6.062.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση 2929/2018 (ΦΕΚ 4536/Β/17-10-2018) ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων φοιτητών της δράσης δύναται να ανέλθει έως τους 50.000 φοιτητές.
 
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση δυνητικά δικαιούχοι της επιδότησης είναι και 2.178 φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι  θα αποκτήσουν το δωρεάν ίντερνετ με τη μέθοδο των κουπονιών (voucher). Ένα κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο.
 
Ο κάθε δικαιούχος φοιτητής θα μπορεί, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) που του έχουν χορηγηθεί από το οικείο εκπαιδευτικό ίδρυμά του, να ελέγξει αν είναι επιλέξιμος και δικαιούχος της δράσης. Εφόσον είναι δικαιούχος θα μπορεί να εκτυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να επιλέγει να τον λάβει στο e-mail του. Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατότητα να αναζητά Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους και να εντοπίζει τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν.
 
Στο κατάστημα ο δικαιούχος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι (σε εκτυπώσιμη ή ηλεκτρονική μορφή) και με την αστυνομική του ταυτότητΑ’/διαβατήριο. Ο υπάλληλος του Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της δράσης, ελέγχει τα στοιχεία του δικαιούχου καθώς και αν το κουπόνι έχει ήδη εξαργυρωθεί. Ο δικαιούχος επιλέγει την προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών της προτίμησής του και το κατάστημα καταχωρεί την παραγγελία του μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.
 
Η διαδικασία γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί «www.eury-where.gr»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.