Δωρεα 40.000 ευρω απο την Εκκλησια για τον φραχτη στον Εβρο

Ευχαρίστησε την Εκκλησία για την συμβολική προσφορά της ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Συνήλθε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσερεις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000 ευρώ, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος «για αυτήν την συμβολική αλλά τεράστια σε συμβολισμό προσφορά σας, σε εξοπλισμό, ύφασμα, υλικά που θα ενισχύσουν τον φράκτη και τα εμπόδια που κατασκευάζονται μέρα με την μέρα στον Έβρο, αλλά κι αυτά τα εξελιγμένης τεχνολογίας υλικά, τις θερμικές κάμερες, που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την εποπτεία των συνόρων από τους άγρυπνους φρουρούς που τα φυλάσσουν πάντα».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «διαχειρίστηκαν επιτυχώς την οξύτατη κρίση του Μαρτίου στον Έβρο, όπου επρόκειτο για μία “απόπειρα οργανωμένης εισβολής” με συγκεκριμένη αρωγή, υποστήριξη, καθώς και στόχο μεταξύ άλλων την εσωτερική μας αποσταθεροποίηση».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα, αλλά και με τη θαυμάσια στάση των ακριτών του Έβρου (να μην υποτιμούμε την δική τους συμβολή), επέτυχαν να αποκρούσουν αυτήν την απόπειρα εισβολής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.