Δωρα σε παιδια των Ρομα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΟΜ διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης μια γιορτή στο κλίμα της προετοιμασίας των γιορτών των Χριστουγέννων. Τα μικρά παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους τραγούδια στη γλώσσα των ρομανί, για να υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο της γιορτής προσφέρθηκαν χρήσιμα δώρα που συγκέντρωσε ο Σύλλογος από καταστήματα της Κομοτηνής, αλλά και τρόφιμα. Βέβαια, όταν η αυλαία των γιορτών πέφτει το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι πώς πορεύονται οι συγκεκριμένες 17 οικογένειες και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ήταν ανάμεσα στο κοινό, έδειξε να είναι σε οικείο χώρο και μετέφερε ότι νιώθει πολύ όμορφα που συμμετέχει στη γιορτή των Ρομά. «Διαπιστώνετε πόσο ζωντανοί άνθρωποι είναι και πόσο τους αρέσει ο χορός. Αυτά τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια μέσα τους αν και έχουν, όπως γνωρίζουμε, πολλά προβλήματα. Προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε, να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο που να καλύπτει εν μέρει τα πολιτιστικά τους θέματα, ν’ αναδεικνύει τα ήθη, τα έθιμά τους. Να διοργανώνονται διάφορες εκδρομές, να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και να βοηθήσουμε την ποδοσφαιρική τους ομάδα γιατί ξέρετε πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι γιατί από την πρώτη μας προσπάθεια μέχρι σήμερα πέρασαν ήδη δέκα χρόνια. Βλέπω πολλά παιδιά που έχουν μεγαλώσει κι έχουν γίνει άντρες». Ο κ. Εμφιετζόγλου σημείωσε ότι η προσπάθεια για συνδρομή στους Ρωμά πρέπει ν’ αγκαλιαστεί και από τις αρχές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμέτο Χασάν εξήγησε ότι στο χαμόγελο των παιδιών αποτυπώνεται το πόσο σημαντικά είναι τα δώρα γι’ αυτά. «Τα παιδιά θέλουν αγάπη, χαμόγελο. Σήμερα το κάνουμε εμείς, αλλά θα πρέπει να το κάνουν και άλλοι φορείς στη συνέχεια». Ο κ. Χασάν ανέφερε ότι τα δώρα είναι κάποια ρούχα για 17 φτωχές οικογένειες, τα οποία συγκέντρωσαν από τους πολίτες της Κομοτηνής. «Τα μικρά δώρα και τα τρόφιμα τα έχουμε δώσει εμείς ως Σύλλογος. Η Τράπεζα Κύπρου με τον Αντώνη Λιάπη που είναι παρών συμβάλλει στη γιορτή. Η τράπεζα συμμετέχει με την προσφορά δώρων».

Η ορχήστρα είναι από το Σύλλογο, δημιούργησε μεγάλο κέφι, ειδικά στα μικρά παιδιά, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμη πετυχημένες ορχήστρες όπως εξήγησε ο πρόεδρος.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.