Δωρα και ευχες μοιρασε σε μαθητες της Ροδοπης η κ. Θεοδωρα Κοκλα

Εθιμοτυπική επίσκεψη σε σχολεία της περιοχής μας πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η γ.γ. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεοδώρα Κόκλα. Εχθές το πρωί ξεκίνησε τις επισκέψεις της από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν Ρομά μαθητές. Η κ. Κόκλα μοίρασε δώρα στους μαθητές, που με λαχτάρα τα περίμεναν και την ευχαρίστησαν θερμά. Αντάλλαξαν επίσης ευχές για τα Χριστούγεννα και για το νέο χρόνο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συζήτησαν για τα μαθήματα και για το σχολείο. Ορισμένα από τα παιδιά δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. Τα δώρα περιελάμβαναν σχολικές τσάντες για τα μεγαλύτερα παιδιά, οι οποίες περιείχαν σχολικά είδη για τις ανάγκες των μαθημάτων τους, αλλά και παιχνίδια. Περισσότερα παιχνίδια περιελάμβαναν τα δώρα, που προορίζονταν για τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές και για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Την κ. Κόκλα συνόδευε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ηλίας Χαντζής, ενώ οι δάσκαλοι ανέλαβαν να την ξεναγήσουν στις αίθουσες.

Θεοδώρα Κόκλα: Κριτήριο στην επιλογή των σχολείων οι ανάγκες των μαθητών

Στις δηλώσεις της η κ. Κόκλα τόνισε ότι «η περιφέρεια, όπως και πέρυσι, αποφάσισε να μοιράσει δώρα στα παιδιά των σχολείων, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι μπορούμε και να τα κάνουμε να είναι χαρούμενα αυτές τις μέρες». «ελπίζω να το απόλαυσαν και να είναι ευχαριστημένα», συνέχισε. Έσπευσε δε να υπογραμμίσει ότι «η επιλογή των σχολείων έγινε με βάση τη λογική των μεγαλύτερων αναγκών, των παιδιών, που δεν έχουν τόσες δυνατότητες, για να μπορέσουν να απολαύσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων».

Πασχάλης Αποστολίδης, διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου «Αυτή η χειρονομία σηματοδοτεί ένα ερέθισμα για τα παιδιά, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο σχολείο»

Ο κ. Πασχάλης Αποστολίδης, διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου, ευχαρίστησε την κ. Κόκλα για την πρωτοβουλία της και τόνισε, ότι «αυτό το σχολείο έχει ιδιαίτερες ανάγκες, οπότε αυτή η χειρονομία σηματοδοτεί ένα ερέθισμα για αυτά τα παιδιά, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο σχολείο». «Κι εμείς από την πλευρά μας», προσέθεσε, «καταβάλουμε, «τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια». «Με αυτήν τη χειρονομία», παρατήρησε, «θα το χαρούν το δώρο τα παιδιά και γι’ αυτό και θα θέλαμε πάντα αρωγό την πολιτεία, να είναι δίπλα μας στην προσπάθειά μας και στην καθημερινότητα, με όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Χαντζής από τη μεριά του, ευχαρίστησε την κ. Κόκλα για την πρωτοβουλία της και υπογράμμισε ότι «αυτές τις μέρες, που είναι μέρες χαράς και γιορτής, είναι πολύ ευγενική η χειρονομία της περιφέρειας, που σκέφτηκε τα παιδιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.