Δολιοφθορα σε ψεκαστικο ελικοπτερο για τα κουνουπια στη Διαλαμπη!

Είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη των αεροψεκασμών

Θύμα μιας άνευ προηγουμένου δολιοφθοράς έπεσε το ψεκαστικό ελικόπτερο του αναδόχου του έργου των ψεκασμών των κουνουπιών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει του αεροψεκασμούς στην Ροδόπη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε και παρέμεινε για μια νύχτα σε περιοχή του οικισμού της Διαλαμπής, αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έναρξη των αεροψεκασμών την Παρασκευή 7 Απριλίου, μετά από μακρά περίοδο αναμονής και ενώ ήδη θα έπρεπε αυτοί να έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Την επόμενη μέρα, όμως, τόσο ο εργολάβος όσο και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ροδόπης έγιναν μάρτυρες ενός απρόσμενου συμβάντος, αφού βρήκαν το ελικόπτερο να έχει υποστεί μεγάλης έκτασης υλικές ζημιές από αγνώστους κατά τη διάρκεια, προφανώς, της νύχτας.

Το πρωτοφανές περιστατικό θορύβησε τους πάντες στην περιοχή, αφού δεν υπήρχε προφανής αιτία για να συμβεί μια τέτοια πράξη. Να σημειωθεί μάλιστα ότι πριν την προσγείωση του ελικοπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο είχε διερευνηθεί η δυνατότητα να παραμείνει το ελικόπτερο στον στρατιωτικό χώρο του παλαιού αεροδρομίου Κομοτηνής, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να καθυστερήσει κι άλλο η έναρξη των αεροψεκασμών καθώς χρειάστηκε τελικά να έρθει από την Θεσσαλονίκη άλλο ελικόπτερο της εταιρίας που ανέλαβε το έργο προκειμένου το πρώτο ελικόπτερο να μεταφερθεί σε συνεργείο για να αποκατασταθούν οι βλάβες και η πτητική του ικανότητα.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, οι αεροψεκασμοί ξεκίνησαν για τη νέα σεζόν, παραμένει όμως το μυστήριο για τον δράστη και τα κίνητρά που τον ώθησαν στην  πρόκληση των υλικών ζημιών στο πρώτο ελικόπτερο!   Δ.Δ.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.