Δοκιμαστε απενοχοποιημενα «καλουδια» κανναβης στην Κομοτηνη

Ψωμί και κουλουράκια από αλεύρι κάνναβης βρίσκονται διαθέσιμα στα ράφια του Αρτοποιείου Μαυρίδης - «Υπάρχει κόσμος που έρχεται να δοκιμάσει χωρίς να το πολυσκεφτεί, αν και κάποιοι μπορεί να προβληματιστούν»

Δημιουργημένα από το «αρτοποιείο Μαυρίδης» που εδρεύει στην Κομοτηνή, ψωμί και κουλουράκια από αλεύρι και σπόρους κάνναβης βρίσκονται στα ράφια του εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες. Προσπαθώντας να προσφέρει διαρκώς νέες γεύσεις στους πελάτες του ο αρτοποιειός, κ. Κώστας Μαυρίδης εξήγησε στον «ΠτΘ» πως αν και τα προϊόντα «ΚΑΝΑΡΑΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ» διατέθηκαν στην αγορά σχετικά πρόσφατα έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
 
«Γενικώς ψάχνομαι. Είδα στο ίντερνετ κάποια σκευάσματα και είπα να τα δοκιμάσω κι εγώ. Στην Κομοτηνή υπάρχει κόσμος που έρχεται να δοκιμάσει χωρίς να το πολυσκεφτεί. Κάποιοι όμως μπορεί να προβληματιστούν γιατί γενικά η κάνναβη είναι παρεξηγημένη», ενημέρωσε μιλώντας για την διατροφική τους αξία με στοιχεία που άντλησε από το διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που εισάγονται από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Ιταλία, ο ίδιος πλάθει τα πρωτότυπα αρτοσκευάσματά του που πέραν από «ιδιαίτερα γευστικά» είναι και ένας διατροφικός θησαυρός για τον οργανισμό.
 

«Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για να το φτιάξεις, εφόσον υπάρχουν τα υλικά. ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ψωμιά χωρίς καμιά διαφορά. Απλά το αλεύρι εμπεριέχει και αλεύρι κάνναβης», είπε σχετικά με τον τρόπο παρασκευής τους.  
 
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε πως όσοι τα δοκιμάζουν ή τα επιλέγουν για το τραπέζι τους είναι συνειδητοποιημένοι και ξέρουν καλά τις ευεργετικές ιδιότητές του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, λοιπόν, το αλεύρι κάνναβης δεν περιέχει γλουτένη ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.  Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και συνδράμει στην καλή διατήρηση της υγείας μιας και περιέχει φώσφορο που συμβάλλει στην ισορροπία ενέργειας και μεταβολισμού, μαγνήσιο που βοηθά στην φυσική λειτουργία των μυών καθώς και ωμέγα 3, «σύμμαχο» στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.
 
Ο αρτοποιός κάλεσε όσους έχουν απενοχοποιήσει την κάνναβη στο μυαλό τους και θέλουν να βάλουν στο πιάτο τους κάτι καινούργιο και μοναδικό να τολμήσουν μία δοκιμή. Η τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων είναι σίγουρα πιο υψηλή από αυτήν που έχουμε συνηθίσει στα ράφια των φούρνων, ωστόσο η διαφορά αξίζει, αν αναλογιστεί κανείς τα πόσα κερδίζει ο οργανισμός, συμπλήρωσε για να τονίσει πως η παρασκευή και διανομή τους γίνεται με απολύτως νόμιμο τρόπο, πάντα με σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.