Διπλη διακριση για την ομαδα Γαλλοφωνιας του 1ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Συμμετείχε σε δύο διαγωνισμούς

Δύο σημαντικές επιτυχίες είχε κατά την φετινή σχολική χρονιά η σχολική ομάδα Γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με την συμμετοχή της σε δύο διαγωνισμούς.
 
Η πρώτη εξ αυτών αφορά στη συμμετοχή της στον διαγωνισμό  “FRANCOPHONIE 18 -ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ 18” του Γαλλικού Ινστιτούτου όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 3300 μαθητές από όλη την Ελλάδα όπου διακρίθηκε και βραβεύτηκε για τη δημιουργία της μαζί με άλλους 750 μαθητές, κερδίζοντας το Ειδικό Βραβείο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, με θέμα του φετινού διαγωνισμού «… Plantes et racines magiques- Πράσινη παραζάλη… Μαγικά φυτά και ρίζες».
 
Η δεύτερη και μεγαλύτερη διάκριση ωστόσο ήρθε από την συμμετοχή της στον διαγωνισμό CEO-FIPF 2017-18 της APLF (Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας πτυχιούχων Πανεπιστημίου και Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής) με θέμα «Η κοινή μας κληρονομιά…» στο πλαίσιο του Πρώτου Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Στην κατηγορία των βίντεο η ομάδα του 1ου Γυμνασίου ήρθε πρώτη σε εθνικό επίπεδο στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ένα βίντεο με θέμα τη Λαγάνα. Στο βίντεο αυτό ουσιαστικά οι μαθητές εξηγούν και δείχνουν τον τρόπο παρασκευής της Λαγάνας.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ομάδα και τα διακριθέντα project τους συμμετείχαν οι μαθητές Κυριαζής Μιχάλης, Μπανιώτη Αργυρώ, Μπούζγας Σταύρος, Καραμπάση Χριστίνα, Μελένιου Κωνσταντίνα, Μερκουρίδου Χρυσούλα, Μπανιώτης Αναστάσιος, Μπούζγα Παναγιώτα, Παπαμάνου Δέσποινα, Παναγιωτοπούλου Αλεξάνδρα, Μουσταφά Μεριέμ Νουρ, Πελτέκης Νικόλας, Σαΐτ Χιλμή Ερέν, Σκλάβος – Καραμουσαλίδης Νικόλας, Τενίδης Γεώργιος, Τζιώτζιου Παναγιώτα, Τσοπάν Χουσεΐν Αϊτσά, Χαριτόπουλος Χαράλαμπος,  και Χατζηαντωνίου Εριάννα, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ.Πολυζωίδου Σμαράγδα και Μαργαρίτη Ελένη.
 
Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς Ροδοπίτες μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.