Διπλασιαστηκε και συνεχιζεται η δραση επιχειρησεων της Κομοτηνης για την διαμονη μεριδων φαγητου σε συμπολιτες μας

100 μερίδες θα διανέμονται καθημερινά μέχρι το Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα όλες οι μερίδες θα περιέχουν αρνί προσφορά της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα θα συνεχιστεί η δράση, που πραγματοποιεί το εστιατόριο «Το Μαγειρείον» μαζί με 16 επιχειρήσεις της Κομοτηνής, μέσω της οποίας πλέον μαγειρεύει 100 μερίδες φαγητό το οποίο μοιράζεται σε δημότες που το έχουν ανάγκη.
 
Η δράση αυτή ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες, με 50 μερίδες την ημέρα, σε συνεργασία με το Δήμο, όμως με δεδομένη την προθυμία των προμηθευτών αλλά και των στελεχών του εστιατορίου, οι μερίδες διπλασιάστηκαν, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί μια τράπεζα αγάπης με την ευγενική προσφορά της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, που θα δώσει 5 αρνιά για να μην λείψει από το πασχαλινό τραπέζι το αρνί.
 
Επιπλέον γίνεται προσπάθεια να συνεχιστεί η διανομή φαγητού και μετά το Πάσχα αφού δεν σταματούν οι καθημερινές ανάγκες των δημοτών.
 

Συνεχίζεται η δράση με διπλάσιες μερίδες

Όπως σημείωσε ο κ. Γιάννης Πεταλωτής, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Το Μαγειρείον» είχαν ξεκινήσει για 10 μέρες να παρασκευάζουν 50 μερίδες καθημερινά για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών, αλλά βλέποντας τις ανάγκες που υπάρχουν, αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις μερίδες, και να παρατείνουν τη δράση για δέκα μέρες, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.
 
Η δράση αυτή γίνεται με τη συνδρομή των επαγγελματιών της πόλης, καθώς και του Δήμου Κομοτηνής, που καθορίζει που θα διανεμηθεί το φαγητό, σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
 
Θα κλείσουν δε με ένα μεγάλο γεύμα αγάπης, με 5 αρνιά που θα μοιράσουν σε 100 συνδημότες μας με την βοήθεια της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, που θα αγοράσει από τοπικό κρεοπωλείο στο κόστος.
 
«Αφού ξεκινήσαμε, είδαμε πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική, και η ανάγκη είναι πραγματική, γιατί υπάρχουν συνάνθρωποί μας που όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας της ηλικίας τους ή άλλων προβλημάτων δεν μπορούν να βγουν έξω, για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να τους στηρίξουμε» ανέφερε.
 
Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ακόμα και οι εργαζόμενοι στο κατάστημα, μιας και ο μάγειρας θα δώσει μέρος του μισθού του για το γεύμα αγάπης, ενώ έχουν και μια μαγείρισσα, που δουλεύει στο Λονδίνο και βρίσκεται στον τόπο καταγωγής της αυτές τις ημέρες, που ήρθε να συμμετέχει εθελοντικά για αυτή τη δράση.
 
«Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες, και αποδεικνύουμε, όλοι μαζί, αν υπάρχει καλή θέληση, μπορούμε να κερδίσουμε και αυτό τον αγώνα» σημείωσε.
 

Ελπίδα για συνέχεια και μετά το Πάσχα

 

Όσο για μετά το Πάσχα, ελπίδα του κ. Πεταλωτή είναι πως θα μπορέσουν να επεκτείνουν τη δράση μέχρι την ημέρα που θα λήξουν τα μέτρα περιορισμού.
 
Βέβαια αυτή την απόφαση θα την λάβουν μετά το Πάσχα, παρόλο που ελπίζει πως θα μπορέσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για τις πιο ευάλωτες ομάδες, και θα εξαρτηθεί από όλους όσους συμμετέχουν.
 

Σημαντική η ανταπόκριση

 
Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη από τους επιχειρηματίες, παρόλο που ο κ. Πεταλωτής θεωρεί πως μπορούν να τα πάνε ακόμα καλύτερα, καλώντας όποιον το επιθυμεί να συνεισφέρει όπως μπορεί.
 
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι:
Φρούτα λαχανικά: ΓΚΟΓΚΟΤΣΗΣ
Ψωμί: ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ-ΓΟΥΔΟΣΙΔΗΣ ΑΡΤΟΜΕΛΟ
Κρέατα-πουλερικά:
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ,
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΚΑΛΟΥΔΗ,
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,
ΓΙΑΣΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ,
ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΙΚΕ
Πατάτες-Λαχανικά: ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΝΒΕΡ
Κατεψυγμένα λαχανικά-ψαρικά: Η ΩΡΑΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΜΕΤ ΤΖΕΜΑΛ
Ζυμαρικά – λάδια: 24ΜΑΡΚΕΤ ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Σάλτσες-Λάδια-Ζυμαρικά-όσπρια-ρύζι: ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ
Έτοιμες σαλάτες : Ο ΦΩΤΗΣ
Υλ.συσκευασίας: ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ-ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ο. Ε.
Υγραέρια: ΚΑΛΠΑΞΗΣ
 
Επίσης ευχαριστούν τον Δήμο Κομοτηνής για την υποστήριξη και τους Εθελοντές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.