ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης: Πρεμιερα με τον «Τιμωνα τον Αθηναιο» και επονται κι αλλες πρεμιερες του Εθνικου Θεατρου

Αγκάλιασε την καινοτόμο δράση ο θεατρικός κόσμος της Κομοτηνής

Μία καινοτόμα ιδέα που έχει γίνει πράξη υλοποιείται εδώ και λίγους μήνες από το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής με τίτλο «Εθνικό Θέατρο απευθείας σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής». Έτσι λοιπόν, η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος για όλους τους λάτρεις του θεάτρου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση, η οποία προβάλλεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτούς!
 
Η νέα αυτή δράση, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και αφορούσε τη ζωντανή μετάδοση της θεατρικής παράστασης «Τίμων ο Αθηναίος», των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον ενώ όπως μας αποκάλυψαν οι ιθύνοντες του ΔΗΠΕΘΕ θα ακολουθήσει μια σειρά από επιλεγμένες παραστάσεις.  

Σοφία Μενεσελίδου «Το κοινό της Κομοτηνής αξίζει να παρακολουθεί σημαντικές θεατρικές παραστάσεις» 

Η Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μίλησε για την καινοτόμα ιδέα που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κομοτηνής, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες παραστάσεις στο άμεσο μέλλον.
 
Η κ. Μενεσελίδου ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Εθνικού Θεάτρου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής  για την ένταξη του στο πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο και έχουν ενταχθεί ακριτικές πόλεις, όπως η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και κάποια νησιά του Αιγαίου. «Πρόκειται για πολύ σημαντικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να περιοδεύσουν αλλά ταυτόχρονα δεν θα είχαν τη δυνατότητα και οι κάτοικοι των μικρών και ακριτικών πόλεων να τις παρακολουθήσουν» επισήμανε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για να συμπληρώσει πως «έτσι λοιπόν μέσω του καναλιού της βουλής και με την άριστη τεχνική υποδομή που διαθέτει το ΔΗΠΕΘΕ μπορέσαμε και προβάλλαμε την παράσταση του Εθνικού “Τίμων ο Αθηναίος”».
 

Σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου, η κ. Μενεσελίδου αποκάλυψε πως εξαντλήθηκαν όλες οι προσκλήσεις, καθώς η δωρεάν είσοδος ήταν προϋπόθεση του Εθνικού Θεάτρου για να μεταδώσει στην πόλη μας την θεατρική παράσταση. Με δεδομένο πως το θέατρο γέμισε, η κ. Μενεσελίδου αποκάλυψε πως «θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες προβολές μέχρι τα τέλη του Απριλίου, τις οποίες όμως δεν μπορούμε να τις ανακοινώσουμε. Ξέρουμε ποιες είναι αλλά το Εθνικό μας έχει ζητήσει να μην το αποκαλύψουμε γιατί την ημέρα της πρεμιέρας θα παίζουν και σε εμάς, οπότε η πρεμιέρα δεν μπορεί να είναι απόλυτα καθορισμένη και δεν χρειάζεται να προτρέχουμε». Το μόνο που μπορέσαμε να εκμαιεύσουμε από την κ. Μενεσελίδου ήταν πως οι παραστάσεις θα είναι πολύ σημαντικές και θα προβάλλονται μέχρι τα τέλη του Απριλίου.
 
Σχετικά με τον προγραμματισμό των παραστάσεων, η κ. Μενεσελίδου εξήγησε πως αυτός γίνεται ανά εξάμηνο και στο πρώτο μισό του 2019 έχουν συμπεριληφθεί  δύο παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ , οι οποίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, μία παράσταση με τον Δήμο Αβδελιώδη μέσα στον Απρίλιο και κάποιες μικρές δράσεις που θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι τον Ιούνιο που είναι μήνας αφιερωμένος στις παραστάσεις των ερασιτεχνικών εργαστηρίων. 

«Η αγάπη του κόσμου και η στήριξη του Δήμου κράτησαν ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στα χρόνια της κρίσης» 

Τέλος, ερωτηθείσα η κ. Μενεσελίδου για το αν είναι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού στις δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ, απάντησε πως η αγάπη του κόσμου κράτησε το θέατρο ζωντανό. «Αυτό που λέω συνέχεια είναι πως το ΔΗΠΕΘΕ άντεξε στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, καθώς ο πολιτισμός και η τέχνη είναι αυτά που βάλλονται πρώτα σε τέτοιες περιόδους, γιατί είχε την στήριξη του Δήμου και τη συμμετοχή του κόσμου. Σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία ο κόσμος συμμετείχε με το εισιτήριο του, που μπορεί να μειώσαμε τις τιμές σε 10 ευρώ γενική είσοδο, 5 τις ειδικές κατηγορίες και δωρεάν τα ΑΜΕΑ, αλλά, όταν ζορίζονται τα οικονομικά σε κάθε οικογένεια, δεν θα δώσει κανείς εύκολα χρήματα για να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση» ήταν τα λόγια της κ. Μενεσελίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.