Διωξη χοιρων στη δασικη περιοχη Σαπων-Κιζαριου-Νεδας-Μεταλλειων Κιρκης

Για τον έλεγχο των πληθυσμών και την αποτροπή εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 7 Μαρτίου και από ώρα 7.00 έως 13.00, στην ευρύτερη δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Σαπών, Κιζαρίου, Νέδας και Μεταλλείων Κίρκης, ειδικό συνεργείο κυνηγών με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και θηροφυλάκων των κυνηγετικών οργανώσεων θα πραγματοποιήσει δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, με τη χρήση κυνηγετικών όπλων (θήρευση).
 
Η δράση γίνεται σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τον έλεγχο πληθυσμών ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.
 
Η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης ενημερώνει τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή ότι το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να πλησιάσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, προς αποφυγή ατυχημάτων και διευκόλυνση της δράσης του συνεργείου.

Τα όρια της έκτασης

Αναλυτικά η περιοχή της δίωξης ορίζεται ως εξής:
 
Βορείως: Από τη διασταύρωση της δασικής οδού Κίρκης – Μεταλλείων με τη δημοτική οδό Λεπτοκαρυάς – Νέδας (σημείο 1), το βόρειο όριο κινείται αρχικά δυτικά προς τον οικισμό Νέδας και μετά, με κατεύθυνση δυτική – νοτιοδυτική προς τον οικισμό Κιζαρίου και φθάνοντας στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Κιζαρίου – Εβρένου με τη δασική οδό προς Αλογότοπο (σημείο 2), ακολουθεί την εν λόγω δασική οδό, μέχρι τη διασταύρωση αυτής με τη δασική οδό Σάπες – Μεταλλεία (σημείο 3).
 
Δυτικώς: Από τη διασταύρωση της δασικής οδού προς Αλογότοπο με τη δασική οδό Σάπες – Μεταλλεία (σημείο 3), ακολουθείται, με νότια κατεύθυνση, η δασική οδός προς τον οικισμό Κασσιτερών, μέχρι τη διασταύρωση της εν λόγω δασικής οδού με το δασικό δρόμο που οδηγεί στον οικισμό της Κίρκης (Πύργος Κασσιτερών – σημείο 4).
 
Νοτίως: Από το σημείο 4 (Πύργος Κασσιτερών) το όριο κινείται ανατολικά, επί της δασικής οδού προς τον οικισμό Κίρκης, μέχρι το ύψος που η εν λόγω οδός συναντά το ρέμα «Μαυρόρεμα». Στη συνέχεια ακολουθείται η κοίτη του εν λόγω ρέματος μέχρι αυτή να συναντήσει τη δασικό οδό Κίρκης – Μεταλλείων (σημείο 5).
 
Ανατολικώς: Από το σημείο συνάντησης της κοίτης του ρέματος «Μαυρόρεμα» με τη δασική οδό Κίρκης – Μεταλλείων (σημείο 5), ακολουθείται η εν λόγω δασική οδός, με βόρεια κατεύθυνση, μέχρι αυτή να συναντήσει τη δημοτική οδό Λεπτοκαρυάς – Νέδας (σημείο 1).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.