Δινουμε προτεραιοτητα στο κοινωνικο κρατος, τονισε ο Παπαντωνιου

Η αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών το βράδυ της Τρίτης και προσέθεσε ότι «θέλουμε την κοινωνία ισχυρή με συνοχή, αλληλεγγύη, ισότητα ευκαιριών, ελευθερίες και προοπτική για τη νέα γενιά».

Ο υπουργός προσδιόρισε ότι η κυβέρνηση λέει όχι στις κοινωνικές ανισότητες, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και στον κοινωνικό συντηρητισμό και αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τόνισε ότι η κατανομή των φορολογικών βαρών πρέπει να βελτιώνεται συστηματικά συμβάλλοντας στη δικαιότερη διανομή του εισοδήματος.

Αναφερόμενος στους άξονες «της σοσιαλιστικής πρότασης για την ισχυρή Ελλάδα του 21ου αιώνα», ανέφερε ότι η σταθερή και ισχυρή οικονομία είναι το θεμέλιο της κοινωνικής ευημερίας, ενώ συμπλήρωσε στο σημείο αυτό ότι οποιαδήποτε ανατροπή της δημοσιονομικής σταθερότητας με ελλείμματα και αλόγιστες παροχές θα προκαλούσε άνοδο του πληθωρισμού, απώλεια της ανταγωνιστικότητας και συρρίκνωση εισοδημάτων.

Εξάλλου ειδική αναφορά έκανε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη όπου συμβάλλει ουσιαστικά και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Ο υπουργός υπενθύμισε τις προσπάθειες που γίνονται για την απλοποίηση και τον περιορισμό των διοικητικών διαδικασιών όπως και στην αποτελεσματική και διαφανή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να τονίσει ότι η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της απόφασης να ενταχθούμε σε αυτήν δεδομένου ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην οικονομία εάν δεν είχε ενταχθεί στην ΟΝΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.