Δημοτικος ελεγχος στο δημοτικο συμβουλιο Κομοτηνης

Τα δάνεια, τα Stage και το μέλλον των απασχολούμενων μέσα από αυτά, η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών, το περιβάλλον και η εικόνα της πόλης, η λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ήταν από τα θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση του δήμου Κομοτηνής στον προχθεσινό δημοτικό έλεγχο που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη τοποθέτηση έγινε από τον Τάσο Βαβατσικλή και οι δυο που ακολούθησαν, Σταμάτης Μαρούδας και Δάμων Δαμιανός είπαν ότι τους κάλυψε σε κάποια από τα θέματα, επιδεικνύοντας μια μοναδική σύμπνοια της αντιπολίτευσης.

Τ. Βαβατσικλής

«Η δημοτική αρχή

απαξιώνει το θεσμό του

δημοτικού συμβουλίου»

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Τάσος Βαβατσικλής κατά την συζήτηση του δημοτικού ελέγχου σημείωσε αρχικά ότι ο δημοτικός έλεγχος στον δήμο Κομοτηνής ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. «Έδινε την δυνατότητα κάθε τρίμηνο η αντιπολίτευση να ελέγχει τις πράξεις και τη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής και να ενημερώνεται ο δημότης πλέρια, πάνω σʼ όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Η στάση όμως της δημοτικής αρχής και του δημάρχου να απαξιώσει το θεσμό γίνεται εμφανής με την απαξίωση των ερωτήσεων που καταθέτει η αντιπολίτευση». Έκανε λόγο για μονόλογο της αντιπολίτευσης και απαξίωσής της, «με τη σιωπή της διοίκησης».

Ο κ. Βαβατσικλής στάθηκε στο θέμα του χώρου συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, παρέπεμψε επʼ αυτού στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα και τον εσωτερικό κανονισμό του Δ.Σ. «Η «Νέα Πορεία» δεσμεύεται (ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία) το δημοτικό συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει στο χώρο του δημοτικού μεγάρου και να καταλογισθεί η δαπάνη μετατροπής του παλιού χώρου στην δημοτική αρχή».

Στη συνέχεια μίλησε για μια σειρά από ζητήματα. Για το Κυνοκομείο είπε ότι το χαρακτηρίζει παντελής εγκατάλειψη. «Ζώα θανατώνονται χωρίς λόγο, ζώα φυλάσσονται σε χώρους που προκαλούν τον τραυματισμό τους, την μετάδοση νοσημάτων, ακόμη και την θανάτωσή τους. Αγνοείται παντελώς η άποψη και η συμμετοχή στην λειτουργία του κυνοκομείου της Φιλοζωικής Εταιρίας».

Για το Μουσείο Καραθεοδωρή ρώτησε «γιατί δεν γίνεται η διαδικασία από το υπουργείο Πολιτισμού της αναγνώρισης του Μουσείου, με ποια προσόντα διορίζεται ο υπεύθυνος – αρμόδιος λειτουργίας του και πόσο κόστισαν τα εγκαίνιά του».

Για το θέμα των δανείων είπε ότι «η δανειοδότηση συναντά προβλήματα. Πέρα από την υπερχρέωση του δήμου γεννούνται προβλήματα καταλογισμού. Η πίεση προς τον περιφερειάρχη για υπογραφή (η οποία καρποφόρησε) δεν καλύπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Ο κ. Βαβατσικλής χαρακτήρισε «παράνομη» τη διαδικασία της δημιουργίας των ανώνυμων εταιριών όπως και την έμμεση χρηματοδότησή τους με την ανάθεση εργολαβιών.

Σε σχέση με τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου ρώτησε εάν «η νέα κερκίδα έχει άδεια κατασκευής από την αρμόδια υπηρεσία; Ποιας χωρητικότητας είναι; Και σε σύγκριση μʼ αυτήν που κατασκευάσατε με ανάθεση, γιατί το κόστος της είναι μικρότερο; Υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικίαση των καταστημάτων ή τελικά θα δοθούν για την στέγαση αθλητικών ή πολιτιστικών συλλόγων; Γιατί δεν τέλειωσαν τα έργα διαμόρφωσης της παλιάς κερκίδας;» κατέληξε.

Αναφορικά για τα Stage ρώτησε τι θα γίνει μʼ αυτούς που προσελήφθηκαν, συνολικά 45 και «ποιος θα τους πληρώσει για το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» πέρασε στο θέμα «καθαριότητα» και ρώτησε τη δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει «για την βελτίωση της εικόνας της πόλης και των οικισμών».

Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σημείωσε. «Ο κ. Τσαλικίδης, σε συζήτηση κατά τον δημοτικό έλεγχο, την άνοιξη του 2008 και για το ίδιο θέμα, εξήγγειλε ότι μέχρι το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους το θέμα θα έχει λήξει. Τώρα είναι Οκτώβριος του 2009».

Στη συνέχεια είπε πως οι «εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις έφθασαν, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε νούμερο με τρία ψηφία και μάλιστα έχουν στελεχωθεί με πρόσωπα που κατάγονται από άλλους νομούς». Για τους συμβούλους επικοινωνίας ρώτησε «πότε θα τον γνωρίσουμε; Πότε θα πληροφορηθούμε τη μορφή σύμβασής του, τις υπηρεσίες που προσφέρει και το ύψος της αμοιβής του;»

Ρώτησε γιατί δεν λειτουργούν η ημιαυτόνομη στέγη ευπαθών ομάδων και η στέγη σίτισης απόρων όπως και «γιατί δεν ανακαλείται η απόφαση χρηματοδότησης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για την λειτουργία της πολυκατοικίας της οδού Μάρκου Μπότσαρη; Γιατί δεν ξεκινά η διαδικασία επαναπαραχώρησής της».

Σε ό,τι αφορά στους οικισμούς ο Τ. Βαβατσικλής μίλησε για εγκατάλειψή τους και για απαξίωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων.

Σ. Μαρούδας

«Ο δήμος πρέπει να είναι εκφραστής των τοπικών λαϊκών συμφερόντων»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση Κομοτηνής» Σταμάτης Μαρούδας σημείωσε ότι ο δήμος είναι εκφραστής της λαϊκής έκφρασης, της προώθησης των τοπικών λαϊκών συμφερόντων και το κέντρο της κοινωνικής παροχής. «Η αυτοδιοικητική κουλτούρα βασίζεται σε αξίες: της κοινωνικής συμμετοχής, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προστασίας του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών». Είπε ότι ο χρόνος ανοχής τέλειωσε και ρώτησε πού κινείται η αυτοδιοικητική κουλτούρα του δήμου. Για το αν υπάρχει κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής για ΑΜΕΑ ή χρήστες ή αστέγους ή ανέργους είπε ότι την προωθούν μόνο σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων. «Σʼ αυτόν τον τομέα λοιδορείγε γιατί σʼ αυτόν τον τομέα απασχολούνται άτομα με ελαστικές εργασιακές σχέσεις» είπε και σημείωσε πως οδηγούν τον δήμο στο να είναι πρωταγωνιστής της κοινωνικής απορύθμισης.

Για το κυκλοφοριακό ο κ. Μαρούδας είπε πως δεν είδαν πρωτοβουλίες και οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται, ειδικά από τη 1.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι και ρώτησε ποια βήματα έγιναν για το Γενικό Πολεοδομικό. Ρώτησε ποια είναι τα κοινωνικά προγράμματα του δήμου και για το νοικοκύρεμα του δήμου και επίσης ρώτησε εάν αυτό επιχειρήθηκε με δανεισμό. Είπε πως ζήτησε από τον οικονομικό υπεύθυνο στοιχεία για δάνεια, αυξήσεις ΣΑΤΑ, επιδοτήσεις και άλλες εκταμιεύσεις και είπε πως έλαβε την απάντηση ότι θα του δώσουν στοιχεία σε εύθετο χρόνο.

Είπε πως παρόμοια αίτηση είχε κάνει πριν 4 ή 5 μήνες και δεν έλαβε απάντηση.

Μετέφερε ότι οι κάτοικοι της Κομοτηνής ζητούν πάνω από όλα σεβασμό και είπε πως έκαναν τους οικισμούς «υπνωτήρια».

Ρώτησε τη δημοτική αρχή ποια επιτεύγματα έχουν να παρουσιάσει στην τριετία της διακυβέρνησής της.

Δ. Δαμιανός

«Ποιες είναι οι

ανείσπρακτες οφειλές στο δήμο;»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κομοτηνή Νέα Εποχή» Δάμων Δαμιανός σχολίασε πως δεν έχουν να διαπιστώσουν κάτι θετικό στην πορεία της δημοτικής αρχής. Διαφώνησε για μια ακόμη φορά με την μεταφορά των συνεδριάσεων στη συγκεκριμένη αίθουσα και σημείωσε πως η μετακόμιση στο νέο δημοτικό μέγαρο (Τσανάκλειος) καθυστερεί γιατί «το μέγαρο βρίσκεται σε αποσύνθεση, άρα αυτό σημαίνει μακρά πορεία συνεδριάσεων σʼ αυτήν την αίθουσα». Είπε ότι πλέον δεν έρχονται δημότες στα Δ.Σ. και μίλησε για αραιές συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, ειδικά στην «τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, άρα αραιώνουν οι παρουσίες μας, ο θεσμικός ρόλος μας του δημοτικού συμβουλίου γίνεται ακόμη πιο αχνός».

Το πρώτο θέμα που έθεσε ήταν η λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και αναρωτήθηκε εάν η τυπική νομιμοποίησή τους μέσα από την υπογραφή του περιφερειάρχη μπορεί να τις καταστήσει βιώσιμες, ανταγωνιστικές μια και «από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους χρειάστηκε να πάρετε δάνεια».

Ρώτησε ποιο έργο έχουν παράξει, με ποια αποτελέσματα για τους δημότες. Για τα δάνεια, ο κ. Δαμιανός είπε «ποιες είναι οι ανείσπρακτες οφειλές στο δήμο και σε ποιο ποσό τις παραλάβατε; Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες μου ότι είναι περίπου 10 εκ. ευρώ είναι λόγος αναγκαιότητας λήψης πολλών από τα δάνεια που επιβαρυνθήκαμε; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που λειτουργούν στην κατεύθυνση της είσπραξης αυτών των οφειλών;» είπε.

Αναφέρθηκε στην καθαριότητα, απευθυνόμενος στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Μιχελή και είπε πως οι μηχανισμοί αποκομιδής απορριμμάτων δεν λειτουργούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανακύκλωση και με ποια μέσα προωθείται κι έθεσε ένα ακόμη θέμα που μεταφέρουν οι δημότες σχετικά με το Πανθρακικό Στάδιο. «Δεν υπάρχει ούτε μία τουαλέτα χημική ή άλλης μορφής σε ένα χώρο όπου συναντιέται όλη η Κομοτηνή» είπε κι έκλεισε με ερωτήσεις για τα STAGE.

Ερωτήσεις Γ. Πετρίδη

Ο Γιώργος Πετρίδης ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ζήτημα της μετεγκατάστασης των αθιγγάνων του Αλάν Κογιού και το άλλο με το νέο οργανισμό εσωτερικών υπηρεσιών του δήμου. Είπε ότι έχει προβλεφθεί η δημιουργία συγκεκριμένου αριθμού διευθύνσεων και τμημάτων και σύμφωνα με το υπηρεσιακό συμβούλιο σε εύθετο χρόνο καθορίστηκε πώς θα έπρεπε να κριθούν οι υπηρεσιακοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κάλυπταν βέβαια τα σχετικά προσόντα. Είπε πως ο κ. δήμαρχος είχε ζητήσει από το υπηρεσιακό συμβούλιο με έγγραφο να μην επιληφθεί της αξιολόγησης όλων των διευθύνσεων και τμημάτων παρά μόνο για μια διεύθυνση. Ο κ. Πετρίδης ζήτησε να μάθει αν προβλεπόταν η παρέμβαση του δημάρχου και «με ποιο σκεπτικό θεώρησε ότι δεν έπρεπε να κριθούν η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμμάτων) και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης και τα άλλα 6-7 τμήματα για τα οποία δεν θέλησε ο κ. δήμαρχος αξιολογήσεις» είπε.

Επίσης, για την αγροτική οδοποιία ο κ. Πετρίδης ζήτησε από τον δήμαρχο το τι δεν πήγε καλά και αν σκοπεύει νʼ ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο Γιώργος Μανανάς ρώτησε ποιος είναι ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας, ποιες οι πραγματικές αρμοδιότητές της και σε τι συντελεί στην λειτουργία της πόλης. Ο Βασίλης Κυπριανίδης μίλησε για το θέμα της καθαριότητας και ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της ανακύκλωσης και της περιφερειακής διαχείρισης απορριμμάτων, όπως και τι έγινε με την εύρεση χώρου μπαζότοπου. Επίσης, κατήγγειλε το θέμα των προσλήψεων στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Δ. Κοτσάκης

«Εφαρμόσαμε τον

δημοτικό έλεγχο»

Απορρίμματα –

ανακύκλωση – μπάζα

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης θύμισε ότι τον δημοτικό έλεγχο τον εφήρμοσε η παρούσα δημοτική αρχή. Αρχικά, είπε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων προχωρά κανονικά, η ΔΙΑΜΑΑΘ λειτουργεί με τις πέντε πρωτεύουσες των νομών. «Αμέσως μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση ο ΧΥΤΑ Κομοτηνής θα περάσει στη ΔΙΑΜΑΑΘ». Εξήγησε ποια είναι η χωροθέτηση για Έβρο και Ροδόπη και είπε πως το εργοστάσιο που κατασκευάζει η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι σε εξέλιξη και ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει δημοπρατηθεί και θα μπει σε λειτουργία η ανακύκλωση. «Έχει αρχίσει η διαδικασία παραχώρησης των πρώτων από τα τρία απορριμματοφόρα που δίνονται στους δήμους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Θα είμαστε έτοιμοι τον Φεβρουάριο» είπε με την ιδιότητα και του προέδρου της ΔΙΑΜΑΑΘ κι ενημέρωσε για τους τρεις άλλους νομούς της περιφέρειας και τα όποια προβλήματα (ανάμεσά τους η χωροθέτηση του νέου ΧΥΤΥ) με τα οποία θʼ ασχοληθεί ο νέος περιφερειάρχης.

Για τα μπάζα ο κ. Κοτσάκης είπε πως έγιναν άπειρες προσπάθειες χωροθέτησης με αρνητικές αποφάσεις από το Τμήμα Χωροταξίας της περιφέρειας και κατέληξαν σʼ ένα χώρο μαζί με το δήμο Αιγείρου και είναι σε φάση έκδοσης της περιβαλλοντικής άδειας. Είπε ότι και προηγούμενα δεν υπήρχε μέριμνα γιατί η ταφή δεν είναι μέριμνα και σημείωσε ότι πρέπει να εναποτίθενται σε ειδικό χώρο κι έκανε λόγο για ειδικό μηχάνημα θραύσης των μπαζών. Είπε ότι η ΤΕΔΚ προχώρησε σε ειδική μελέτη και βρίσκονται στην αναμονή της γνωμοδότησης του ΤΕΕ για την χωροθέτηση της συγκεκριμένης επένδυσης όπως και για την εύρεση άλλων χώρων, πάντα με γνωμοδότηση του ΤΕΕ.

Για την εναπόθεση στο χώρο που έγινε η διόρθωση της οδού προς βουλγαρικά σύνορα, ο δήμαρχος είπε πως εκείνα τα μπάζα μετά τη λειτουργία της ανακύκλωσης θα απομακρυνθούν και ότι τον ενοχλεί κι εκείνον η εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Για το ρόλο της δημοτικής αστυνομίας ο κ. Κοτσάκης παρέπεμψε στο σχετικό ΠΔ, σχολίασε δε πως είναι «ένα εργαλείο δουλειάς. Είναι ο μηχανισμός που θα προτρέψει τους πολίτες να μπουν στη διαδικασία ανακύκλωσης. Δεν είναι κατασταλτικός μηχανισμός αλλά εργαλείο δουλειάς που θα δώσει δημοσιότητα σε ζητήματα όπως η ανακύκλωση, η απόρριψη των μπαζών». Είπε ότι ο νέος κανονισμός καθαριότητας είναι πολύ αυστηρός και βασίζεται στην αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Μίλησε για το έργο δημιουργίας πάρκων περιβαλλοντικής ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους απόρριψης μπαζών.

Για την αγροτική οδοποιία, ο δήμαρχος είπε πως κηρύχθηκε άγονος ένας διαγωνισμός γιατί υπήρχε έγγραφο από τον σύλλογο εργοληπτών διότι δεν μπορούν να βρουν σπαστά και θραυστά υλικά. Είπε πως είναι σε δημοπρασία ο καθαρισμός της κοίτης του Καρυδορέματος για λόγους αντιπλημμυρικούς αλλά και για την αποκομιδή των υλικών και χρήση τους στο ΧΥΤΑ.

Μετεγκατάσταση -κυνοκομείο

Για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των αθιγγάνων του Αλάν Κογιού ο κ. Κοτσάκης είπε πως λόγω των εκλογών καθυστέρησε η δικάσιμος που θα όριζε την τιμή μονάδος και είπε «θεωρώ πως και η νέα κυβέρνηση θα δείξει την ανάλογη ευαισθησία για να χρηματοδοτήσει τα έργα υποδομής και τα έργα για την κατασκευή 250 κατοικιών».

Για τη διαδικασία υπηρεσιακού συμβουλίου είπε πως θα γίνει σταδιακή εφαρμογή του οργανογράμματος και είπε πως κρίθηκαν όλες οι διευθύνσεις αλλά θα πρέπει σε 2 μήνες να οριστούν οι διευθυντές και αναφέρθηκε στο θέμα έλλειψης χώρων και πρόσθεσε πως είναι σε διευθέτηση της υπηρεσίας καθαριότητας. «Σχεδιάζουμε να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε το ISO για να έχουμε και συγκεκριμένο ντοσιέ ανά θέση εργασίας για τη λειτουργία που πρέπει να επιτελεί ο κάθε υπάλληλος ώστε όταν λείπει να μπορεί κάποιος να τον αντικαθιστά».

Για το κυνοκομείο είπε πως επέλεξε έναν από τους συμβούλους που μπορεί να προσλάβει ήταν ο κτηνίατρος και μπορούν πλέον (μέσω του νέου κανονισμού) να προκηρυχθούν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ για να προσληφθεί κτηνίατρος αλλά και γιατρός εργασίας.

Δάνεια – καθαριότητα

Ως προς το θέμα των δανείων ο δήμαρχος κ. Κοτσάκης είπε πως είναι «κρίμα να κωλυσιεργεί η αντιπολίτευση σε δάνεια του δήμου που αφορούν στην πληρωμή δημοτών μας για χρέη της προηγούμενης διοίκησης. Υπάρχει μια απίστευτη κωλυσιεργία με ενστάσεις από την αντιπολίτευση στον γ.γ. της περιφέρειας, άρα καθυστερούμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα στους δημότες που πρέπει νʼ αποπληρώσουμε. Καταγγέλλω την αντιπολίτευση που σʼ αυτήν την δύσκολη οικονομική κρίση δεν αφήνει περίπου 1,5 εκ. ευρώ να πέσει στην αγορά της Κομοτηνής» ανέφερε σε δήλωσή του με το πέρας της συνεδρίασης.

Ανέφερε επίσης πως δεν πήραν κανένα δάνειο για τις νέες δημοτικές επιχειρήσεις. «Έχουμε καταθέσει διετή επιχειρησιακά σχέδια και εκεί είναι η χρηματοδότηση ανά δράση και ανά έτος και είναι ευαγγέλιο και για τον έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων».

Είπε στη συνέχεια πως το δάνειο αφορά στην εκκαθάριση του διαλυθέντος ΔΟΝΑ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΚ καθότι ζήτησε η επίτροπος να πάει στο 1. εκατ. ευρώ. Δήλωσε πως είναι υπέρ των δανείων, ότι με δάνεια γίνεται η ανάπτυξη και είπε χαρακτηριστικά. «Θα παρακαλούσα να εφεσιβάλετε όταν ο νέος πρωθυπουργός πάρει δάνεια για να μπορέσει να λειτουργήσει τη χώρα».

Για τις ανείσπρακτες οφειλές κάλεσε τον κ. Δαμιανό να ζητήσει τα στοιχεία και είπε πως έχουν στείλει πολλές επιστολές σε όσους χρωστούν, όπως και σε κάποιους δήμους που δεν πληρώνουν για τον ΧΥΤΑ, διαφορετικά θα προσβάλλουν την φορολογική τους ενημερότητα.

Ως προς την καθαριότητα διαφώνησε και είπε πως κριτής πρέπει να είναι ο κάθε δημότης. Είπε πως παίρνουν 4 νέα απορριμματοφόρα με δάνειο, 1 με τον ΘΗΣΕΑ, 3 με ενέργειές του για την ανακύκλωση. «Έχει έρθει επίσης το νέο πλυντήριο, η κινητή ιατρική μονάδα και το κινητό ΚΕΠ, περιμένουμε τα 3 αυτοκίνητα για τη δημοτική αστυνομία, το νέο φορτηγό για την τεχνική υπηρεσία όπως επίσης το κλαρκ και το νέο φορτηγό με γερανό για την τεχνική υπηρεσία».

Μετά τα 8 νέα απορριμματοφόρα που θα πάρουν είπε ότι τα 5 από τα παλιά θα τα ανασκευάσουν πλήρως για να έχουν έναν στόλο σε αναμονή.

STAGE

Για τα STAGE ο Δ. Κοτσάκης είπε πως καλύπτουν ανάγκες και ανέφερε πως προχθές (την Πέμπτη) που απήργησαν φάνηκε το κενό. Είπε πως και οι απασχολούμενοι μέσω STAGE έχουν δικαιώματα. «Περιμένω την επίσημη εγκύκλιο την υπουργείο Εσωτερικών που θα πει τι θα κάνω και θα λάβω υπόψη τον 1,5 μήνα που δούλεψαν και την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών όπως και να προϋπολογιστεί αυτός ο 1,5 μήνας στην ανεργία τους».

Μαρία Αμπατζή

* Το νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών των κοινωφελών ιδρυμάτων (Διαχειριστική επιτροπή) που είχαν υποσχεθεί επί κυβέρνησης ΝΔ οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν έγινε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.