Δημοτικη αντιδραση για το κλεισιμο του ΑΣ Καλλιστης

«Φόβοι» για έλλειψη αστυνόμευσης, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, στο πιο τουριστικό κομμάτι του δήμου

Ψήφισμα με το οποίο αντιδρά για το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Καλλίστης θα εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, μετά από πρόταση της Παράταξης «Εμείς… η Πόλη».
 
Η παράταξη κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο ανέγνωσε το μέλος της παράταξης κ. Γιώργος Θεοχαρίδης, και το οποίο έχει ως εξής:
 
«Με τα λύπη μας πληροφορηθήκαμε για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Καλλίστης  από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 – ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017 Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
 
 Οι  πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και κάθε εμπλεκόμενος στην έμπνευση και την υλοποίηση παρόμοιων έωλων και ανεφάρμοστων σχεδιασμών επί χάρτου, προϊόντων διαβουλεύσεων σε κλειστές αίθουσες και σε διαδρόμους και όχι διαλόγου με την Κοινωνία, γραφημάτων ξένων προς τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και του Δήμου Κομοτηνής, αποκυημάτων τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της Ζωής και της Περιουσίας, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Το Υπουργείο προωθεί την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλίστης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αντικειμενικά δεδομένα. Το Α.Τ. Νέας Καλλίστης είναι το μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα εν λειτουργία του πρώην Δήμου Αιγείρου μετά την ένωση του με τον Δήμο Κομοτηνής, και αφενός η κατάργησή του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής, αφετέρου δε, το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα, αστυνομεύει στην πιο τουριστική περιοχή του Δήμου Κομοτηνής το Φανάρι τη Μέση και την Αρωγή. Το καλοκαίρι που θα αυξηθεί η κίνηση θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς το κομμάτι αυτής της περιοχής θα είναι δύσκολο θα καλυφθεί.
 
Ως εκ τούτου, αντιδρούμε στην κατάργηση και ζητούμε ή την ενίσχυσή του, για την ακόμη καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών ή σε άλλη περίπτωση την επανασύσταση του ΑΤ στην έδρα του Δ. Αιγείρου.
 
Αποτελεί χρέος για την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, να λάβει υπόψη του τις ενστάσεις και την επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες».
 
Για την έκδοση του ψηφίσματος συμφώνησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο κ. Πετρίδη να σημειώνει πως θα μπορούσε να συμπληρωθεί ώστε ακόμα και αν δεν ανασυσταθεί το τμήμα, να υπάρξει πίεση ώστε με τη δημιουργία του θεσμού του «τοπικού αστυνομικού» να δημιουργηθεί μια θέση στην Καλλίστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.