Δημοτικα τελη: Μειωση για το παζαρι της Κομοτηνης και τρεις νεες κατηγοριες δυνητικης απαλλαγης

Αμετάβλητοι όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές για το 2017

Στον «πάγο», όπως είχαμε γνωστοποιήσει στο χθεσινό μας δημοσίευμα, θα μπουν για το 2017 τα δημοτικά τέλη, που πληρώνουν οι δημότες της Κομοτηνής. Το θέμα της αναπροσαρμογής ή μη των συντελεστών σε 8 κατηγορίες δημοτικών τελών απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Τα μέλη της Επιτροπής υιοθέτησαν την πρόταση για τη μη αναπροσαρμογή των τελών, με εξαίρεση την περίπτωση του ανταποδοτικού τέλους που καταβάλλον οι πωλητές της λαϊκής αγοράς της πόλης. Συγκεκριμένα, από 1,5 ευρώ που ήταν το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος αυτής της κατηγορίας, θα μειωθεί το 2017 στο 1 ευρώ. Σημειώνεται ότι η μείωση θα ισχύσει μόνο για τους πωλητές που δραστηριοποιούνται στο παζάρι της Κομοτηνής, ενώ στις άλλες λαϊκές αγορές της Αιγείρου και του Νέου Σιδηροχωρίου τα αντίστοιχα μεγέθη θα παραμείνουν ως έχουν.
 
Είναι σημαντικό επίσης να επισημανθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής, εφαρμόζοντας τα οριζόμενα στον Ν.4368/2016, προσδιόρισε τρεις νέες κατηγορίες ευπαθών ομάδων, που υπό προϋποθέσεις και πιο συγκεκριμένα με εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να τύχουν απαλλαγής από την καταβολή των δημοτικών τελών. Ωφελούμενοι της ανωτέρω πρόβλεψης μπορεί να είναι οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ η δυνητική απαλλαγή αφορά στην κατηγορία των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του δημοτικού φόρου. 

Στο δημοτικό συμβούλιο προς επικύρωση η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τους συντελεστές των δημοτικών τελών του 2017 θα παραπεμφθεί προς συζήτηση και επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ενταχθεί στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. 

Γιώργος Πετρίδης «Η προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να μη μετακυλύεται στους συνδημότες μας το κόστος από την οικονομική κρίση» 

Στη δήλωσή του μετά από το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης, ο δήμαρχος Κομοτηνής και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Πετρίδης, υπογράμμισε ότι «η προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να μη μετακυλύεται στους συνδημότες μας το κόστος από την οικονομική κρίση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον δήμο Κομοτηνής». «Παρόλο που έχουμε υποχρηματοδοτήσεις και παρόλο που έχουν αυξηθεί μια σειρά από λειτουργικές δαπάνες», επισήμανε, «εμείς κρατάμε και για αυτή τη χρονιά σταθερά τα δημοτικά τέλη, χωρίς καμία αύξηση». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.